Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kinesiske patruljebåter i japansk farvann

To kinesiske patruljebåter krysset fredag inn i japansk farvann nær en omstridt øygruppe. Beijing sier at båtene skal sikre Kinas maritime interesser.

OMSTRIDT: Foran kan man se en av de kinesiske båtene som tok seg inn i japansk farvann. Bak følger den japanske kystvakten nøye med. Foto: AP
OMSTRIDT: Foran kan man se en av de kinesiske båtene som tok seg inn i japansk farvann. Bak følger den japanske kystvakten nøye med. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Striden om øygruppen, som heter Senkaku på japansk og Diaoyu på kinesisk, har lange historiske røtter og blusset opp igjen i sommer.

Tirsdag kunngjorde Japan at landet har kjøpt øygruppen i Øst-Kinahavet fra privatpersonen som eier den, noe Kina hadde advart Tokyo mot å gjøre.

Fredag krysset to kinesiske patruljebåter inn i japansk farvann, ifølge Beijing for å begynne å håndheve loven, forsvare landets maritime interesser og overherredømme over øygruppen.

Ifølge den japanske kystvakten ignorerte de kinesiske båtene ordrer om å forlate farvannet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media