Kinesiske turister strømmer til den lille landsbyen. Og ingen skjønner hvorfor

Tar bilder av alt og alle.

CAN I TAKE YOUR PICTURE?: Den lille landsbyen Kidlington i Oxfordshire i England, har den siste tiden fått uventet besøk av store mengder kinesiske turister. Foto Tony Bennell / SWNS
CAN I TAKE YOUR PICTURE?: Den lille landsbyen Kidlington i Oxfordshire i England, har den siste tiden fått uventet besøk av store mengder kinesiske turister. Foto Tony Bennell / SWNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den lille landsbyen Kidlington i Oxfordshire i England, har den siste tiden fått uventet besøk av store mengder kinesiske turister.

Lokalbefolkningen forteller ifølge nyhetsbyrået SWNS at det dukker opp busslast på busslast med nysgjerrige kinesere, som så strømmer ut for å ta bilder av omgivelsene.

At turister farter rundt for å få med seg severdigheter i alle verdens hjørner er ikke noe som sjokkerer, men det er likevel noe kuriøst i dette tilfellet.

Det er nemlig ingen som skjønner hva de er der for å se.

13 000 innbyggere

Kidlington ligger omlag en mil nord for universitetsbyen Oxford, og hadde per 2011 litt i overkant av 13 000 innbyggere.

Ifølge Wikipedia har de et helt gjennomsnittlig fotballag, de hadde en dyrehage på 1930-tallet og iløpet av det 20. århundret hevdet de seg i konkurransen om å bli «Storbritannias største landsby».

Likevel, lite som skulle rettferdiggjøre en jevn strøm av kinesere som strømmer ut av bussene med fotoapparatene parat.

Harry Potter?

Etter hvert som det viste seg at fenomenet ikke er forbigående, er det flere som har forsøkt å komme til bunns i problemet.

Rikskringkasteren BBC spekulerer i om det er turarrangøren som kan ha ført de reisende bak lyset. At de påstår at landsbyen har en forbindelse til krimserien «Inspektør Morse», realityshowet «Love Island» eller eventyrserien «Harry Potter».

Andre peker på at filantropen og milliardæren Richard Branson har bånd til landsbyen, men ingen har funnet noe svar de kan sette to streker under.

Ekstra «business»

Christine McGrath er eier av puben «King's Arms» i den lille landsbyen. Hun sier til lokalavisa Oxford Mail at turistene ofte stopper innom hos dem for en «pint».

- Ja, et par av dem har vært innom her, og spurt om vi kan ta bilder av dem. Jeg var ute og gikk tur med hunden min her om dagen, og da ble jeg også stoppet av noen som ville ta et bilde med meg. De er bestandig høflige, og det er bra med litt ekstra «business», sier hun.

Hun spekulerer også i om puben hennes kan være blant årsakene til de mystiske turistene.

- Dette er en veldig gammel landsby, og dette er en av de eldste pubene i området. Det kan være grunnen til at de er interessert, sier hun.

Inn i hagene

Men alle er ikke like fornøyde som pubeier McGrath. Maurice Billington, som sitter i byrådet, forteller til Oxford Mail at han har vært i kontakt med politiet.

Hvorfor? Fordi kineserne tar seg litt vel til rette. Det har kommet inn flere rapporter om bekymrede innbyggere som har fått hagen full av nysgjerrige besøkende. De setter seg ned på benker, og tar bilder av alt som måtte røre på seg.

- Vi er glad for at de kommer hit for å besøke oss, men vi vil ikke at de skal ta seg inn i hagene til folk for å ta bilder, sier han.

Også Billington er inne på at det kan være fordi Kidlington er blant Europas største landsbyer, men vet heller ikke dette med sikkerhet.

- Hysterisk

En av de som har hatt nærkontakt med de pågående tilreisende, er John Wheeler. Han satt inne og så på tv da han kom til å ta en titt ut av vinduet sitt.

- Jeg snudde meg rundt, og der sto det to kinesere rett utenfor. De tok bilde av blomstervasen jeg hadde i vinduet. Jeg gikk ut, og de ble veldig oppspilte. De ville at jeg skulle være med på et bilde med dem, sier han.

- Personlig tar jeg meg ikke nær av dette. Jeg synes det er rasende festlig.

Løper for livet når turistbåten kommer i full fart mot bryggen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer