Kinesiske ubåter kampklare

Kinesiske ubåter er mobilisert i nærheten av Taiwanstredet og «venter på ordre», skriver en Hongkong-avis. Den spente stemningen mellom Kina og Taiwan viser ingen tegn til å avta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av de kinesiske ubåtene som deltok i en øvelse nylig, har fått beskjed om å bli igjen i nærheten av Taiwanstredet, skriver Wen Wei Po og siterer militære kilder.

Kinesiske krigsskip har trappet opp sin patruljering i stredet, jagerfly holdes i beredskap og soldater i Folkets frigjøringshær er mobilisert langs hele kystområdet i sørøst, skriver avisa, som har støtte fra myndighetene i Beijing.

Høyeste beredskap

Samtidig skriver den kinesisk-språklige avisa Sol at president Jiang Zemin, som er sjef for Den sentrale militærkommisjonen, den 3. august ga hæren i Nanjing og Guanzhou-provinsene ordre om å gå i høyeste nivå 1-beredskap. Vanligvis er den kinesiske hæren i laveste nivå 3-beredskap.

Angriper

Avisa skriver at flåtene i Øst- og Sør-Kinahavet har fått en instruksjon i tre punkter om å «angripe i selvforsvar» hvis de møter provokasjon fra taiwanske jagerfly, hvis taiwanske fly flyr inn i Fastlands-Kinas luftrom eller hvis de møter provokasjon fra fremmede militære styrker i Taiwanstredet. Avisa siterer militære kilder i Beijing.