- Kinoen manglet sikkerhetsvakter

Cinemark i Aurora pleier å ha vakter i helgene, men premieren på Batman-filmen var på en torsdag.

KINOEN: Den 19. juli ble 12 personer skutt og drept inne på denne kinoen i Aurora. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP/NTBScanpix
KINOEN: Den 19. juli ble 12 personer skutt og drept inne på denne kinoen i Aurora. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nå over en uke siden en mann gikk inn på en kino i Aurora i Colorado og skjøt og drepte 12 mennesker, og skadde 58, da Batman-filmen «The Dark Knight Rises» hadde premiere.

Nå skriver nyhetsbyrået AP at kinoen ikke hadde noen uniformerte vakter kvelden massakren skjedde, slik andre kinoer, som er eid av samme selskap, pleier å ha.

I helgene Vakter på kinoene pleier å være væpnet og bruker ofte tiden på å gå igjennom kinoen, sjekke vesker og ta seg av mindre problemer som kan oppstå. Vanligvis er det vakter på fredager og lørdager, som er kinoens travleste dager, men massakren skjedde på en torsdag.

Det er i ettertid umulig å vite om slike vakter ville ha hatt mulighet til å stoppe James Holmes før han hadde åpnet ild og skadd og drept så mange mennesker.

Nå reagerer pårørende på at det ikke var vakter tilstede under Batman-premieren.

- Hvis de pleier å ha vakter på fredager og lørdager, så burde de i hvert fall ha det på slike premierer, sier Larry Lowak, som er far til en av de skadde etter massakren, til AP.

Lokal politisjef Dan Oates bekrefter for AP at kinoen i Aurora vanligvis pleier å ha politimenn som vakter i helgene, men at de ikke hadde noen den 19. juli, da massakren skjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer