- Kinosjefen er terrorsymbol

Gikk i t-skjorte med Che Guevara-motiv på Cuba-tur. Kommunestyrerepresentant i Fredrikstad krever oppvask.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ordføreren i Fredrikstad har drøye to uker på seg til å redegjøre for kommunestyret om arbeidstrekket til byens kinosjef. Eller mer presist: skal kinosjefen få lov å gå med t-skjorte av den søramerikanske revolusjonshelten Che Guevara?

Representanten Owe Andreas Buer, valgt inn for Onsøylista, tar et sidespor fra lokalpolitikken. Til kommunestyremøtet 17. november har han meldt en interpellasjon der han vil vite om ordføreren godtar kinosjefens kleskode.

- Che Guevara var en terrorist, jeg tror ikke innbyggerne i Fredrikstad liker å bli forbundet med han, sier representanten Buer til NRK Østfold.

Onsøylistas mann har irritert seg over et bilde i Fredriksstad Blad av kinosjef Olav Kjeldsen, sommerlig antrukket i t-skjorte med et av verdens mest brukte skjortemotiver - på Cuba. Kjeldsen fortalte da at en dokumentarfilm om Fredrikstad kinos kulturbro med Cuba får urpremiere i Havana i desember.

- Jeg synes det er viktig å få avklart hva slags rolle kinosjefen har på sine turer til Cuba - når han er på ferie og når han representerer innbyggerne i Fredrikstad. Han kan ikke ha på seg hva som helst når han er på jobb, framholder interpellanten.

Fredriksstad Blad presiserte i dag at det var avisas ide at kinosjefen skulle ha på seg 

denne t-skjorta da han skulle fotograferes på historisk grunn i Havana.

Det fikk ikke representanten fra Onsøy til å trekke sin interpellasjon. Ordfører Ole Haabeth må fortsatt svare for kinosjefens antrekk.

TERRORIST? Dette bildet av Fredrikstads kinosjef Olav Kjeldsen på historisk grunn i Havana bekymrer kommunestyrerepresentant. FOTO: Trond Thorvaldsen, Fredriksstad Blad
TERRORIST? Dette bildet av Fredrikstads kinosjef Olav Kjeldsen på historisk grunn i Havana bekymrer kommunestyrerepresentant. FOTO: Trond Thorvaldsen, Fredriksstad Blad Vis mer

Kinosjef Ove Kjeldsen har et nært forhold til den karibiske øya, og har blant annet tatt initiativet til at Fredrikstad har gitt bort brukt kinoutstyr til Cuba.

Smokingplikt

Han har et avslappet forhold til klesdebatten:

-Jeg trodde folkevalgte hadde andre saker å være opptatt av. Men jeg får minne om at det var jeg som innførte smokingplikt for herrer under James Bond-premierer på kinoen i Fredrikstad. Og representanten fra Onsøy så kanskje et bilde av meg i Fredriksstad Blad forrige uke - naken, bare dekket av en plakat for det  såkalte norgesmesterskapet for kinoer kommende helg. Fredrikstad har vunnet NM-tittelen for byer fire ganger på 2000-tallet i konkurranse med Oslo, Bergen, Trondheim og de andre kinoer, sier en lattermild kinosjef Olav Kjeldsen til Dagbladet.no.

Karneval isteden

Han beklager bare at han ikke lenger har den "famøse" t-skjorta med Che Guevara-motiv. Den har han byttet bort med en kamerat i Aalborg for å få en t-skjorte med karnevalsmotiv fra Fredrikstads danske vennskapsby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer