HANDLET HER: Mannen som er etterlyst for ran og drap på Majorstua på mandag handlet i denne kiosken i 13-15-tida mandag. Foto: Privat
HANDLET HER: Mannen som er etterlyst for ran og drap på Majorstua på mandag handlet i denne kiosken i 13-15-tida mandag. Foto: PrivatVis mer

Drapet på Majorstua:

Kiosk-eier på Skøyen stasjon: - Den etterlyste var innom og handlet

Noen av de siste kjente observasjonene av den drapsetterlyste mannen, ble gjort i denne kiosken.

- Han oppholdt seg i kiosken i noen minutter, og handlet noe, sier Lasse Larsen, som er daglig leder for MIX, Skøyen stasjon.

Mannen han prater om er den uidentifiserte mannen som politiet i dag gikk ut og etterlyste. Politiet setter ham i sammenheng med både knivran på Majorstua mandag morgen, og drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold samme formiddag.

ETTERLYST: - Det er veldig viktig for politiet å identifisere denne mannen. Alle som kan vite noe om ham, må kontakte politiet, understreker politiinspektør Grete Lien Metlid, som ber mannen på bildet om å melde seg. Foto: Politiet
ETTERLYST: - Det er veldig viktig for politiet å identifisere denne mannen. Alle som kan vite noe om ham, må kontakte politiet, understreker politiinspektør Grete Lien Metlid, som ber mannen på bildet om å melde seg. Foto: Politiet Vis mer

På en pressekonferanse i dag la politiet fram bilder av mannen de etterlyser i saken.

Disse bildene ble tatt klokka 13.16, på Skøyen stasjon i Oslo - omtrent samtidig som mannen var innom Larsens kiosk og handlet.

Kioskeieren forteller Dagbladet at mannen ikke utmerket seg spesielt.

- Det var ingenting vi reagerte på, sier han, men forteller at han likevel husker mannen, ettersom han var innom i en såkalt stille periode.

- Avgjørende øyeblikk

Larsen har vært i avhør med politiet om observasjonene han gjorde. Det samme har flere av hans ansatte som også var på jobb på tidspunktet.

Daglig er mellom 500 og 800 personer innom kiosken, noe som gjør det vanskelig for Larsen å huske detaljene om en enkelt kunde.

Ting han synes det er vanskelig å svare på med sikkerhet er for eksempel om mannen sa noe, eller hvilket språk han snakket på.

- Det er rart når et sånt lite øyeblikk blir så veldig avgjørende, sier kioskeieren til Dagbladet.

Larsen hadde flere ansatte på jobb i Mix-kiosken på mandag, og forteller at alle som var på jobb i etterkant har snakket om opplevelsen.

- Vi synes dette har vært spesielt, men vi har et fint samhold, og snakker godt sammen, så dette går greit, sier Larsen.

Viktig å identifisere

Politiet tror den etterlyste mannen hadde gått gjennom Frognerparken til Skøyen Stasjon, via gangveien.

- Det er veldig viktig for politiet å identifisere denne mannen. Alle som kan vite noe om ham, må kontakte politiet, understreker politiinspektør Grete Lien Metlid, som også ber mannen på bildet om å melde seg.

Politiet er også opptatt av observasjoner gjort langs Frognerelva, der det er funnet flere gjenstander som knyttes til mannen.

- Noen kan jo ha sett ham bærende på noe eller sett noen andre personer. Vi konsentrerer oss om ham, men vi kan ikke utelukke at det er flere involvert, sier Metlid.

Den etterlyste har blitt beskrevet som en mann i ført en sort caps/lue, ca. 170 cm høy, brune øyne, mørke klær og snakket gebrokkent norsk.

FLUKTRUTA: Politiet viser kart over hvordan de mener den etterlyste bevegde seg 15. oktober. Video: John T. Pedersen Vis mer