- Kioskansatt (32) skrapte 7600 flaxlodd på jobb

Tilsto underslag i retten: - Jeg klikket i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha hørt den uforbeholdne tilståelsen til en underslagssiktet 32-åring fra Vestfold, kom dommeren under tvil fram til at kioskarbeideren kunne dømmes til 75 timers samfunnsstraff i stedet for fengsel.

«Det er i vurderingen lagt vekt på at underslaget ble innledet i en situasjon der tiltalte var av den oppfatning at arbeidsgiver skyldte ham penger, og at det pågikk en konflikt», heter det i dommen.

Det spesielle underslaget pågikk i ni måneder, fra oktober 2011 til juli 2012.

Mens han var på jobb tok den ansatte Flax-lodd fra kiosken til eget bruk - totalt lodd til en verdi av omlag 190 000 kroner ifølge siktelsen.

Om flaxloddene kostet 25 kroner, betyr det at 32-åringen skrapte tilsammen 7600 lodd.

I det rettslige avhøret i Nordre Vestfold tingrett forklarte mannen at årsaken til den ekstreme loddskrapingen var at han «klikket i hodet».

«Han var klar over at det var små sjanser for en stor pengegevinst, men forklarte at han ville benyttet pengene til å betale gjeld dersom han hadde vunnet. Han presiserte at han aldri hadde tatt penger fra sin arbeidsgiver», heter det i dommen.

Mannen forklarte at han ikke hadde oversikt over hvor mange lodd han hadde skrapt, men at han angret og var innstilt på å gjøre opp for seg.

32-åringen, som er tidligere ustraffet, er nå arbeidsledig.