Kioskstrid bremser avhør om Anja-drapet

Utsatt til over helgen.

 DREPT PÅ JOGGETUR:  Anja Weløy Aarseth la ut på joggetur i det populære friluftsområdet Aksla i Ålesund en vanlig midtukekveld like etter klokka 19. FOTO: POLITIET og BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
DREPT PÅ JOGGETUR: Anja Weløy Aarseth la ut på joggetur i det populære friluftsområdet Aksla i Ålesund en vanlig midtukekveld like etter klokka 19. FOTO: POLITIET og BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 23-åringen som er siktet for og har innrømmet drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund da hun var ute på joggetur 28. august, ble ikke avhørt av politiet i går som planlagt.

En siktelse for ransforsøk av en kiosk tidligere på dagen, som 23-åringen fortsatt nekter enhver befatning med, bremser oppklaringen av drapet han innrømmet kort tid etter pågripelsen  5. september.

I dag blir de to rutinerte rettsspsykiaterne Terje Tørrisen og Michael Setsaas oppnevnt som sakkyndige til å vurderere om 23-åringen er strafferettslig tilregnelig.

Tørrisen var en av psykiaterne som vurderte den psykiske helsen til Anders Behring Breivik.

Ranspapirer - Det er forsvareren til 23-åringen som har bedt om alle dokumenter i forbindelse med etterforskningen av ransforsøket mot kiosken først, med full rett.  Det er den direkte årsaken til at avhør om omstendigheter rundt drapet først kan skje over helgen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Forsvareren, advokat Reidar Andresen, har kioskran-dokumentene på sitt kontor i dag.

- Hvorfor er et forsøk på kioskran så viktig når din klient har innrømmet å ha tatt liv ?

- Det spørsmålet må dere heller stille til politiet. Min klient nekter fortsatt for å ha noe å gjøre med dette ransforsøket. Det skjedde før drapet, og for politiet er rekkefølgen og tidslinjen i siktelsespunktene. Derfor må vi se alt dette matarialet først, sier advokat Reidar Andresen til Dagbladet.

Venter med skyldig-svar Han understreker at status er den samme for 23-åringen i forhold til at Anja Weløy Årseth ble funnet død.

- Han erkjenner å tatt livet av henne og ha begått seksuelt overgrep.

Men han har fortsatt ikke gitt svar på om han er straffskyldig.

- Det har sammenheng med at rettspsykiaterne først skal gjøre sin vurdering. Han er klar til å møte både dem og politiet til nye avhør, sier forsvareren til Dagbladet.

Fakkeltog I går kveld var det fakkeltog i Ålesund til støtte for familen til den drepte studenten og for å markere trygghet for lokalbefolkningen i det populære  turområdet på Aksla, der Anja Weløy Aarseth ble drept.

Ifølge Sunnmørsposten var det minst to hundre deltakere i fakkeltoget.
 

 ENIGE OM DRAP - IKKE OM KIOSKRAN:  Advokat Reidar Andresen (til venstre) og politiadvokat Yngve Skovly i fengslingsmøte etter at 23-årignen ble pågrepet 5. september.  FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
ENIGE OM DRAP - IKKE OM KIOSKRAN: Advokat Reidar Andresen (til venstre) og politiadvokat Yngve Skovly i fengslingsmøte etter at 23-årignen ble pågrepet 5. september. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer