Kippe ertet lagkompis for høyden etter gult kort

Se taklingen. Og send oss spørsmål om Dagbladets tippeligarettigheter.

Dagbladet.no skal denne sesongen vise Tippeligaen direkte. Etter å ha rapportert fra arenaene minutt for minutt, og i form av reportasjer, gleder vi oss til å endelig kunne vise hva dette handler om:

Fotball.

Scoringer, taklinger, redninger. Jubel og tårer. Spenning og utklassing. Følelser. Alt direkte på Dagbladet.no.

Vi har inngått en avtale med Canal+, og har rettighetene i fem år. Som toppidrettsutøverne har vi en målsetting om en positiv formurve hele veien.

Det er bare noen uker siden avtalen ble signert, og arbeidsoppgavene har vært mange. Og for å sitere fotballtrenerne: Kanskje er vi ikke i toppform til seriestart, men vi skal bite fra oss og være gode.

For allerede er vi i gang med å planlegge og utvikle det som skal skje videre. Vi vil fortløpende komme med nye ting innen fotballdekningen og innholdet vi tilbyr. Å ha disse rettighetene gir oss mange muligheter. Vi rekker ikke realisere alt til fredag kveld, men har ambisjoner om å stadig legge lista høyere.

Det viktigste for oss har vært å komme over på første forsøk.

Som følge av liten tid vil dessverre ikke kampene være tilgjengelig på alle plattformer den første tida. Den løsningen vi må starte med innebærer at det ikke vil være mulig å se kampene på mobiltelefoner og nettbrett - men dette kommer.

Når det gjelder dere som bor i utlandet, er det fortsatt noen rettighetsmessige punkter vi må avklare. Vi håper å kunne gi dere tilgang, men i øyeblikket er det for tidlig å love noe. Dette jobber vi videre med nå.

Det vil koste 99 kroner å få tilgang til alle kampene i Tippeligaen i én uke. En 30-dagersbillett vil i utgangspunktet koste 179 kroner, men vi kjører en kampanjeperiode med 149 kroner ut april.

Har du spørsmål om fotballrettighetene Dagbladet.no har kjøpt eller hvordan vi skal dekke Tippeligaen, send dem inn til prosjektleder Stian Haraldsen.

Nettmøte:

Helhetspakke?

Hvem er det som produserer sendingene og vil dere ha studiosendinger osv (før/etter match, analyser...)? I tilfelle nei, hvem gjør det? Og hvilke kommentatorer kommer dere til å ha på laget? Blir det en eller to kommentatorer? Er det mulig å betale for hele sesongen?
– Alex

Hei Alex! Sesongbillett skal vi ta en ny runde på, siden mange har etterspurt dette. Kommentatorer, se forrige svar. Det vil bli intervjuer og høydepunkter i pausen - og etter kampene. Det er OB-team som produserer selve sendingene for Fotball Media, et team som har lang erfaring når det gjelder fotballproduksjon.

Sendingene

Hei! Blir kampene vist i HD? og hvem skal kommentere kampene?
– Vegard

Hei Vegard! Sendingene blir dessverre ikke levert i HD til web i år, men det kommer til 2013-sesongen. Det er Fotball Media som stiller med kommentatorer, og flere av kampene vil også ha ekspertkommentatorer. Det er rutinerte kommentatorer som Jan Erik Aalbu, Øyvind Johannessen og Espen Tvedt. Eksperene er blant annet Håvard Lunde, Knut Tørum, Tom Henning Hovi og etter hvert også Lars Tjernås.

Utenfor Norge

God dag. Jeg er en student som kommer til å tilbringe et år i Australia, og har hatt problemer med både Viaplay og Tv2 Sumo, jeg har ikke tillatelse til å spille det av. Kommer jeg til å få samme problemet med Dagbladet? I såfall, vet du om en alternativ måte å få sett Tippeligaen på?
– Mats Bergersen

Hei Mats. Jeg har nå fått meget gode signaler, både fra Fotball Media og Canal+. Dermed håper vi at det skal gå i orden for dere som bor utaskjærs, sånn at dere også får være med på fotballfesten. Siden det er to dager til seriestarten kan jeg ikke love noe, men sånn det ser ut nå bør dette gå i orden. Vi får snart bestillingssida fra våre partnere, og da kan dere går inn og prøve.

Jeg skal se Tippeligaen LIVE

100% sikkert, HVORFOR kommer Dere ikke med hvordan dette fungerer der er KUN 60 timer til start....... Hvis IKKE kjøper jeg Sumo til 499.- 3 mnd,Så kjapp på, HVIS Dere har tenkt å få meg å flere med meg på dette..... Har egen Tippe-Tips side på FB. bla, annet.....
– Knut Horn

Hei Knut Horn! Betalingssida blir klar om ikke lang tid. Om du vil se alle kampene - eller i hvert fall bestemme selv hvilke du vil se - hjelper det ikke med Sumo, siden Sumo bare vil ha to kamper per runde.

Spørsmål

Jeg hører at det kun er mulighet til å se spilte kamper 2 timer etter at de er ferdig spilt. Dette må da være en elending løsning? Med TV2 sumo kunne man når som helst gå inn å se episoder fra kamper man diskuterte, DEN scoringen fra runde 2 og DEN taklingen fra favorittspilleren i runde 9 selvom man nærmet seg slutten på sesongen. Med tanke på at prisen er 20 kroner billigere enn TV2 sitt tilbud så burde man ikke fjerne en av de virkelige bra tingene som tv2 bygde opp med sumo. Hvordan skal jeg rekke å se en kamp maks to timer etter at den er ferdig når jeg er i trondheim og ikke er tilbake i oslo før dagen etter?
– Morten

Hei Morten! Sånn som rettighetene er nå står vi ikke fritt til å sende høydepunkter åpent ut fra kampene rett etter kampslutt. Men det vil være høydepunkter og intervjuer i livestreamen både i pausen og rett etter kampslutt. Og vi vil også lage saker med høydepunkter og scoringer fra alle kampene, sånn at det vil ikke være et mål du går glipp av - selv om du ikke ser kampene live hos oss. Som tidligere nevnt vil vi framover se på mulighetene for å kunne vise kampene i opptak til våre abonnenter.

For dyrt

179 kr for tippeligaen alene? Til sammenligning krever tv2 kr 199 for PL, som er en mye mer attraktiv liga, og ikke minst er rettighetene dyrere i innkjøp. Jeg tror dere vil oppleve at flere vil oppleve dette for en for stiv pris, spesielt med tanke på at mange som følger med TL, også ser PL. For å få kombinert begge disse ligaene på nett må man da ut med totalt 379 kr per mnd. Det sier seg selv at flere vil nedprioritere TL så lenge PL går..
– Jan Erik Lyngen

Hei Jan Erik! Vi har trua på at Tippeligaen er attraktiv nok til at folk er interessert i å betale for produktet. Hva som er dyrt/billig vil alltid bli diskutert. Og vi har full forståelse for at det å kjøpe tilgang til alle ligaer blir dyrt. Men det er Tippeligaen vi nå har rettigheter til, og vi er nødt til å prise tilgangen sånn at det samsvarer med våre utgifter.

Sesongbillett?

Hvorfor ikke gi tittere anledning til å kjøpe sesongbillett, istedet for at vi må kjøpe ny billett hver uke? :) Jeg støtter forøvrig også forslaget om enkeltlag-billett, evt mulighet for å kjøpe èn kamp i gangen.
– Karoline

Hei Karoline! Vi takker for alle innspill rundt dette, og vil fortløpende vurdere de ulike pakkene vi tilbyr. Vi skal strekke oss langt for å få til et best mulig tilbud - for flest mulig.

Hele sesongen

Hei! Vil det ikke være mulig å kjøpe abonnement for hele sesongen? Det har alltid vært mulig fra andre aktører tidligere og er den beste løsningen for oss som følger laget vårt hver uke.
– Eivind

Hei Eivind! Vi noterer oss at det er stor etterspørsel etter dette, og det blir nok tema på et nært forestående møte. Vi vil derimot ikke rekke å skru om til det til første serierunde.

Utlandet, og kamper i opptak

Vi har vært vant til i flere år å kunne se kamper i opptak (ja, selv om man har vært på Stadion er det kjekt å se kampen om igjen i ro og mak), samt å kunne se de på ferie med Tv2 Sumo. Får dere ikke på plass det, er det jo direkte talentløst. Dessuten er jeg livredd for at systemet krasjer slik det har gjort hver gang canal+ har sendt landskamper på nett. Har ingen tro på at dere klarer å levere like bra som Tv2, og regner med at det blir puben som blir løsningen i år. Jeg betaler iallfall ikke en krone til canal+.
– lena

Hei Lena! Canal+ har jobbet mye med teknikken, for å sikre bra streaming. Når det gjelder muligheten til å se kamper i opptak kan vi ikke love noe nå, men vi skal etter hvert få kampene over i vår egen player - og det gir oss økt fleksibilitet. Da vil vurdere muligheter for å se kampene i opptak. Vi vil gjerne ha besøk av deg innimellom, så du ikke bare blir sittende på puben ...

Studiosendinger

Hva med studiosendinger? Analyser, høydepunkter osv...hvem tilbyr dette?
– Alexander

Hei Alexander! Det vil komme høydepunkter og intervjuer i pausen og etter kampen. Flere av kampene vil også ha både kommentator og ekspertkommentator, så det bør bli gode analyser underveis også.

Kvalitet

Kan vi forvente at sendingene faller ut, hakker og har elendig oppløsning siden dette er canal+ som på ingen måte har imponert noen med sine nettløsninger så langt? Eller har det endelig blitt gjort noe med det nå som ett såpass omfattende produkt blir lansert?
– Runar

Hei Runar! Canal+ har jobbet knallhardt med dette de siste ukene, og vil kvalitetssikre opplegget så godt som mulig helt inn til seriestart.

GRatis eller ikke

Hei vil det koste kamper og se kampen her på DB eller blir de gratis ??
– Tina Tellefsen Tetoka

Hei Tina! Det vil koste 99 kroner for en ukesbillett og 179 (149 ut april) for en 30-dagersbillett. Da vil du får tilgang til 240 kamper i Tippeligaen, samt kamper fra Adeccoligaen, Toppserien, cupen og landslagsfotball.

Samsung smart-tv app

Vil dere vurdere å utvikle app til samsung smart-tv? Viaplay har en slik app for sin fotballdekning (og alt annet de har) og det fungerer bra.
– Netrom84

Hei Netroom84! Jeg vet ikke helt hvordan mulighetene til dette er, sånn rent rettighetsmessig - men jeg skal spille det videre til våre jurister og teknikere.

Gi oss sesongbilletten tilbake!

Det positive meg VGlive / max de senere årene har for meg vert muligheten til å kjøpe sesongbillett. Å betale for enkeltkamper / måneder blir for tungvindt.
– Simen H

Hei Simen! Om du kjøper en 30-dagersbillett vil den løpe til du sier opp, så du slipper å tenke på fornyingen. Og som tidligere nevnt er det ikke umulig at det kommer sesongløsninger på sikt også.

Mer for mye, MYE mindre!

Bare for å oppsummere: For å få et likeverdig produkt på web som i fjor må jeg ut med 149/179 kr. pr. mnd enten til dere eller til csports for å kunne se hvilken kamp jeg vil (ikke i HD vel å merke), så må jeg ut med 129 eller 199 kr pr. mnd til sumo for å kunne se analyser, høydepunkter og andre tippeligarelaterte programmer. Stemmer det sånn ca? Dette er jo ran på høylys dag. Dere mener altså at prisene deres er "slik de er i markedet" når det eneste dere leverer er tippeligaen og etterhvert kanskje adecco- cup- og noen landskamper? Ifjor betalte jeg 1.999 (167 kr. pr. mnd.) kr for et årsabonnement på sumo gull som inkluderte Tippeligaen, Premier League, en del La Liga, alle landslagets hjemmekamper, treningskamper, cup-kamper pluss ALT annet på TV2. På hvilken planet kan da 179 kr pr mnd da være en rettferdig pris for et produkt som er MILEVIS unna? Skjønner at jeg kanskje retter kritikken i feil retning her, men kanskje du kan viderebringe dette til rette instans. Canal + har regelrett voldtatt norsk fotball...
– Alexander

Hei Alexander! Vi må bare forholde oss til det vi har, og det er norsk fotball - pluss at vi også etter hvert skal få et godt system for spansk og italiensk fotball. I tillegg til det å selge kamptilgang gir også avtalen vår rettigheter til å bruke kampklipp redaksjonelt. Dette skal vi benytte oss av, for å gi et så fullverdig produkt som mulig. Derfor vil det fortløpende komme mye snacks også utenom de 90 minuttene.

Sesongkort

Jeg vil også aller helst ha sesongkort forresten (aller helst med en fin rabatt). Så da kan du legge til mitt navn i hylekorslisten.
– Alexander Hoss

Hei Alexander! Jeg skal sette deg på lista over dedikerte kunder og gode Dagbladet-lesere, som gir oss de innspillene vi trenger for å gi dere et best mulig produkt!

LIVE ELLER I OPPTAK

Vil kampene kun sees live, eller vil det våre mulig å se kampene i opptak (i fjor var dette ikke mulig via Max), så for oss som jobber i kamp-tiden er opptak defor veldig attraktivt
– Harald

Hei Harald! Vi starter med avspiller fra Canal+, og jeg er usikker på om det blir mulig der. Men vi jobber med å få kampene over i vår egen player - og det vil gi oss økt fleksibilitet. Da er dette noe vi vil vurdere.

Forskjell

Er det forskjell på hvor man bestiller abbonementet? Hos Canal+? Firdaposten? Dagbladet?
– skeptiker

Hei Skeptiker! Produksjonen av kampene er lik overalt. Vi kommer derimot til å pakke inn livesendingene i et studio med interaktivitet, resultater og debatt - som vi håper vil falle i smak hos leserne. Etter hvert får vi også streamen over i vår egen avspiller, noe som gir oss større fleksibilitet. Selv om vi starter med ABC først, har vi planer om å utvikle oss og klatre lengre inn i alfabetet fortløpende.

Sesongkort

Hei, kan jeg kjøpe sesongkort? Dersom jeg skal kjøpe månedskort til 179,- blir sesongen plutselig veldig dyr sammenlignet med tidligere år, og dette er uaktuelt for mitt vedkommende i alle fall.
– Alf Johansen

Hei Alf! Som tidligere nevnt her vil vi fortløpende vurdere de ulike pakkene vi tilbyr, så dette er noe som plutselig kan komme - siden det er stor etterspørsel.

live tippeligakamp

Hei! Er det mulig å følge kampene som sendes live på tv2 eller tv2 zebra fra utlandet her på Dagbladet?
– Henning

Hei Henning! Vi sender alle de 240 kampene direkte - også de som går på TV 2 og Zebra. Og nå ser det også ut som det skal gå for nordmenn i utlandet å kjøpe tilgang også.

Hei!

Må vel kunne gå ann å få fikset et halvårs og årsabonnement? 599,- for halvårs og 999,- for helårs f.eks. Dette fisker du vett u Stian
– jahahja

Hei Jahahja! Jeg kan fikse mye, men jeg kan ikke love et halvårs- eller årsabonnement. Men jeg kan love at vi skal vurdere dette, for det er mange som etterlyser det.

fkh

hei Det er så dårlig dekning av fk haugesund sine kamper og nyheter! har ønske om at dere kan gi bedre dekning, siden de er et tippeligalag med veldig positiv fotball. egentlig håper jeg de tar medalje iår, så ekspertene får seg en på tryne. lykke til med 2012.
– kenneth ruud

Hei Kenneth! Haugesund har nok ikke fått som fortjent. Om klubben fortsetter den positive utviklingen skal vi prøve å henge med i svingene vi også! Lykke til med sesongen!

Lykke til

Hei Har tidligere vært ute i starten av nettdistribusjon av fotball via sumo og Canal +. Erfaringen sier meg at jeg burde vente i minimum 1år før jeg tegner avtale p.g.a. ustabilitet og babyproblemer hos leverandørene. Hva har dere gjort av linjetester før dere starter showet? Med andre ord, hvordan kan jeg være sikker på å få et produkt som er verd pengene? =) Ønsker dere forøvrig lykke til med satsningen!
– Christian Røst

Hei Christian! Takk for lykkeønskninger. Linjene blir testet helt inn til kampstart, for å sikre et best mulig produkt. Vi håper det vil være verdt pengene. Gi oss en sjanse - og lykke til med sesongen!

Jag är bara svensk

Hej, när ni ändå är inne på att fixa rättigheter för norrmän i utlandet, kan ni inte fixa det till alla andra också? Jag tänker på betalningsalternativ och sådant, så att man inte behöver betala med ett norskt telefonnummer eller något sådant. Det har jag råkat ut för tidigare och det är ganska irriterande. Det är tyvärr ohyggligt svårt att följa norsk fotboll ifrån Sverige.
– Söta Bror

Hej Söta Bror! Det ligger utenfor vår kontroll hvem vi kan selge kampene til. Idrett er som regel rettighetsstyrt, og det ligger nasjonssperrer i avtalene. Sånn det ser ut nå er det gode sjanser for at det blir mulig for nordmenn i utlandet å kjøpe tilgang. Hvorvidt det også er mulig for en svensk Tippeliga-fan med svensk betalingskort, vet jeg ikke.

Android

Kommer dere til å lansere dette som app på Android? vil bare legge til at på verdensbasis er det like mange androider som ios.
– Marius

Hei Marius! Når vi etter hvert får kampene over i vårt eget system og i vår avspiller, da blir det også mulig å se dem på nettbrett og mobiltelefoner.

Hva er vitsen?

Jeg trodde dette var snakk om Canal+'s tjeneste på csports.no. Dere selger akkurat samme produkt til samme pris? Hva er vitsen?
– Christian S

Hei Christian! Vi har gjort en avtale med Canal+, om å selge det de har rettigheter til. Dette betyr 240 kamper i Tippeligaen, og også kamper fra Adeccoligaen, Toppserien, cupen og landskamper. Vitsen? Vi ønsker å tilby leserne våre en best mulig nettavis. Og da vi fikk mulighet til å ikke bare skrive fotball - men også vise det det faktisk handler om - da slo vi til. Avtalen gjør også at vi kan løfte fotballjournalistikken vår mange hakk, ved å klipp fra kamper i sakene. Vi har mange spennende planer for dette.

Sette ned prisene

Hei, jeg mener dere burde hatt noe gratis tilbud for Tippeligaen. Fotball er noe bør kunne få med seg, selv de fattig. Har dere ikke vurdert noen gratistilbud, eller i det minste satt ned prisene litt?
– Karl Edvard

Hei Karl Edvard! Tippeligaen er en attraktiv vare for mediene, og har vært høyt priset i mange år. Og så lenge det er betalingsvilje også blant seerne, vil det være sånn. Prisene vi tar for de ulike kamppakkene henger derfor sammen med det det koster oss å kjøpe rettigheter.

Penger og budsjett

Hvorfor er det ingen sammenheng mellom budsjett og pengebruk og prestasjoner på banen?????
– Thomas

Hei Thomas! Norske klubber har brukt mye penger i mange år, men har blitt tvunget til å stramme inn de siste åra. Til og med en klubb som Rosenborg har blitt nødt til å kutte kostnader. Og det er jo egentlig bra at det ikke er sånn at laget med størst budsjett ikke automatisk vinner Tippeligaen, synes jeg.

Lag-abonnement

Jeg mener dere burde se på muligheten til å kjøpe kamper bare for et spesielt lag. De fleste har jo ett lag de heier på og som de er interesserte i å se på. Derfor tror jeg det ville vært populært med feks "sesongkort" til bare Rosenborg kamper, da til en lavere pris enn et eventuelt års abonnement. Hva tror du er sjansen for at dere kan tilby noe lignende?
– Thor

Hei Thor! Siden vi har hatt så kort tid på oss, har vi fokusert på ABC. Men et lag-abonnement har vært nevnt i diskusjonene her og det kan være at vi kommer med slike løsninger etter hvert. Hvordan pakkene er sydd sammen er noe vi vil vurdere fortløpende.

BRANN

hei vist vi virkeli vil komme opp på tabellen el vinne korfor selger vi de beste el de går som bossman spillere??? Det er på tide no å beholde de gode spillerene.. å iche prøve ut noen som vi vet iche kommer til å innfri som tabas..Brann er et konge lag som viser de vil vinne,men skriv no kontrakt me rudolf el selg han iche la han gå gratis. Brann til eg Dør serie gulle skal hem
– sveini

Hei Sveini! Lykke til med sesongen, så får vi se om gullet kommer «hem».

Sesongkort????

Hei, 179kr for en mnd *7=1253kr og det er ALT FOR MYE for tippeligaen folkens. Kjøpte fra MAX da de hadde det, og betalte godt under 1000,- for sesongkort. Hvor har dere(db) det fra at brukerne er mest interessert i månedskort???? det er bare latterlig, men jeg skjønner at dere skal ha mest mulig igjen for dette;)haha. Nei, med disse prisene og bindingsmulighetene blir det å finne gratis livestream's på nettet i år gitt. SYND at dere ikke har sesongkort til en fornuftig pris (<1000), det ville dere vært tjent med;) ps! dere er også alt for treige med å få ting på plass:)
– JOS

Hei Jos! Det er bare tre uker siden vi skrev under på avtalen med Canal+, så det har vært mange armer og bein her. Jeg ser at det er mange som etterlyser sesongabonnement, så det er noe vi tar med oss. Det kan godt hende vi vil komme med en slik løsning.

Hvorfor så vanskelig?

Synes det er meget svakt at dere ennå ikke har fått avklart om rettigheter til å sende tippeligaen til nordmenn i utlandet og vi som er utstyrt med nettbrett! Hvor mange måneder har dere ikke hatt på dere??? Tippeligaen er best på SUMO!
– Reisende Mac

Hei Mac! Vi har dessverre ikke hatt mange måneder på oss. Det er bare drøyt tre uker siden vi signerte avtalen med Canal+, så vi har hatt dårlig tid. Nå tyder alt på at også nordmenn i utlandet kan kjøpe tilgang. Og når det gjelder nettbrett vil det komme en løsning for dette, når vi får kampene over i vårt eget system. Det blir dessverre ikke klart til seriestart, men så fort som mulig etter dette.

TV2 > Fotball Media

Er selv bosatt i utlandet. I fjor kunne jeg se kamper i HD, i år kan jeg ikke se kamper. Dette er det jeg vil kalle RÆVA tilbud til kundene, og vil absolutt føre til en økning i bruk av såkalte "pirate streams". Hvorfor ikke ha fokus litt lengre frem, bygge opp ett tilsvarende bra tilbud, og SÅ flytte fotballen vekk fra Sumo?
– Svein Erik

Hei Svein Erik! Det er ikke vi som har flyttet fotballen vekk fra Sumo. Vi har fått tilbud om å kjøpe oss inn i avtalen til Canal+, noe vi så på som meget attraktivt. Og vi vil strekke oss langt for å lage et så godt produkt som mulig. Som tidligere nevnt her ser det nå ut til at det skal gå bra for nordmenn i utlandet å kjøpe tilgang til kampene.

Utlandet

Har dere ordnet en avtale så man får sett kampene om man befinner seg i utlandet? Er i indonesia frem til slutten av mai, og veldig synd for oss som er over middels interesserte i fotball, om vi ikke får sett TL etter at nettrettighetene ble solgt....
– Linn

Hei Linn! Jeg har nå fått meget gode signaler, både fra Fotball Media og Canal+. Dermed håper vi at det skal gå i orden for dere som bor utaskjærs, sånn at dere også får være med på fotballfesten. Siden det er to dager til seriestarten kan jeg ikke love noe, men sånn det ser ut nå bør dette gå i orden. Vi får snart bestillingssida fra våre partnere, og da kan dere går inn og prøve.

Flyt i bildene

Er ikke så opptatt av HD eller ikke, men alle som bruker TV2 Sumo idag ser jo at de er NULL flyt i bildene der, slik at fotball er nesten useelig. Dette gjelder både SD og HD-streamene. Får dagbladets stream god flyt? Dvs at det ikke ser ut som om ballen teleporterer seg 10 cm av gangen når den blir sparket på (som på sumo), men at den faktisk flyr gjennom luften Flyt i bildet er det viktigste når man ser på sport! TV2 Sumo er kroneksempelet på hvordan det ikke skal være.
– Kjetil

Hei Kjetil! Signalene kommer til å bli testet og pusset på helt inn til seriestarten, sånn at det skal bli best mulig. Og jeg er enig med deg, det er slitsomt å se på fotball uten god bildeflyt.

Tippeligaen 2012

Hvorfor er dere dyrere enn TV Sumo? Jeg bor i Thailand og betaler kun kr. 129 pr. mnd. med Sumo utland.Kvaliteten er topp. Hva med tilbud til hele sesongen?
– Arne Lindøe

Hei Arne! Foreløpig starter vi med ukes- og 30-dagersbillett, for vi har fått signaler fra tidligere aktører at det er størst interesse for dette. Men det kan godt hende vi etter hvert tilbyr andre pakkeløsninger.

kan du see kamper fra USA?

Hei Stian, bare lurte paa om man kan se kampene fra USA fra Amerikansk computer eller er det kun for folk som bor i Norge ??
– oivind ellingsen

Hei Øyvind! Jeg har nå fått meget gode signaler, både fra Fotball Media og Canal+, når det gjelder å betale med norske kort i utlandet. Dermed håper vi at det skal gå i orden for dere som bor utaskjærs, sånn at dere også får være med på fotballfesten. Siden det er to dager til seriestarten kan jeg ikke love noe, men sånn det ser ut nå bør dette gå i orden. Vi får snart bestillingssida fra våre partnere, og da kan dere går inn og prøve.

kamptidspunkt

Hei:) Jeg kommer nok til å innvistere, men lurer på en ting. Blir det en mulighet og se kamper i opptak? Likte det Sumo gjorde ved å ha muligheten til å se kampen så lenge det var innenfor samme dato som kamptidspunktet.
– Amund Gjeitnes

Hei Amund! Jeg er litt usikker på hvordan mulighetene blir nå innledningsvis, for vi må starte med playeren til Canal+. Etter hvert får vi kampene over i vår egen avspiller, og da har vi større muligheter til å tilpasse innholdet - og det du nevner er noe vi da vil vurdere.

Spørsmål

Hva er en tippeliga?
– Thor

Hei Thor! Det er en liga bestående av tippere. Den beste tipperen får en pokal i november, og får muligheten til å representere Norge i Europa året etter.

Underholdning

Kan æ kjøp allje M**** sine kampa, siden æ har så jævli lysst te å sje at dæm gå på tap ætter tap? :) Blir så arti å sje tryne te Ole Gunnar Feilskjær og Hoseth når dæm blir grust av smålagan. Æhæhæhæ
– Trønder

Hei Trønder! Akkurat nå har vi bare ukes- og 30-dagersbillett. Men går du for en av disse pakkene får du se 30 Molde-kamper. Jeg derimot ikke love at det blir 30 tap ...

BOR I UTLANDET

Det er flere nordmenn som bor i utlandet, og som er minst like store fans som de norske - vil kampene bli tilgjengelig for oss? Og kan betaling skje med utenlandske kreditt-kort, VISA, etc.
– Harald Wiik

Hei Harald! Jeg har nå fått meget gode signaler, både fra Fotball Media og Canal+. Dermed håper vi at det skal gå i orden for dere som bor utaskjærs, sånn at dere også får være med på fotballfesten. Siden det er to dager til seriestarten kan jeg ikke love noe, men sånn det ser ut nå bør dette gå i orden. Vi får snart bestillingssida fra våre partnere, og da kan dere går inn og prøve.

Kvalitet

Hei. Jeg er over gjennomsnittet opptatt av god kvalitet og flyt i bildet. Hvordan blir kvaliteten, i forhold til TV2-Sumo i HD ?
– Tom-Erik

Hei Tom-Erik! Jeg har akkurat vært i møte med Fotball Media nå, og de gir følgende svar angående kvalitet på sendingene fra Tippeligaen. Det blir ikke HD på web i år, men det er planlagt at Tippeligaen neste år skal sendes i HD på web. Det er dessverre ikke noe vi får gjort med dette. Til dere som har spurt om nordmenn i utlandet. Jeg sitter i et møte med Canal+ nå, og håper å kunne komme med en avklaring etter dette møtet.

tippeligaen

Hei Jeg ønsker bare å se kampene til vålerenga. Kan jeg kjøpe bare disse?
– bent erik

Hei Bent Erik! I øyeblikket har vi bare uke- og 30-dagersbilletter, men det kan bli endringer. Vi mener prisene er gode også for bare dem som vil følge ett lag. Og kanskje vil du se Lillestrøm også, om de er i ferd med å ryke på Åråsen ... Nå må jeg løpe inn på Ullevaal for et møte med Fotball Media. Jeg er tilbake seinere for å svare mer - alle får svar!

Hvorfor velge db?

Hva er egentlig forskjellen mellom deres tilbud og nettilbudet fra canal +? Hvorfor skal man velge db?
– Alexander Hoss

Hei Alexander! Akkurat selve streamen fra stadion blir den samme. Utover TV-bildene ønsker vi å pakke kampene inn i et livestudio, hvor det vil være feed av resultater og interaktivitet. Vi har pusset opp livestudioet vårt, og kommer fortsatt til å utvikle dette. Målet er å gi brukerne en totalopplevelse, hvor dere også kan diskutere denne fotballen dere er så glad i.

Kun Tippeliga?

Får man LaLiga også i denne pakken?
– Ole Ingebrigt

Hei Ole! Ikke i den rene Tippeliga-pakka. La Liga vil være en del av totalpakken, som også inkluderer Serie A, og selvfølgelig norsk fotball.

?

Hvorfor bør jeg betale for deres produkt hvis dere ikke kan garantere å sende for de i utlandet mens TV2 klarer dette? Hvem blir kommentatorer i kampene?
– Per

Hei Per! Vi håper å kunne komme med en løsning til dere som bor i utlandet, men det er dessverre ikke sikkert vi rekker det til seriestart. Dette har høy prioritet. Jeg skal i et møte med Fotball Media nå, og får da forhåpentligvis en liste over kommentatorer.

Stabæk

Kan Stabæk overraske og gjøre en god sesong, eller er laget for dårlig kvalitetsmessig?
– tore

Hei Tore! Det blir spennende å se hvordan Stabæk blir i år. Forventningene er nok litt lavere rundt laget og det største presset er borte - noe som kan slå positivt ut. Lykke til!

alt eller ingen ting (sesong)

hei hei. et par dager før seriestart og nå har jeg gitt totalt opp. billetter for en uke eller 30 dager? totalt uaktuelt. SESONGKORT eller ingen ting, så nå blir det ingen ting. håper dere kan tilby sesongkort neste sesong. men lykke til med disse ukene og dagene og SLUTT Å BRUKE ORDET SESONG hvis dere skal fortsette å skrive noe om fotball.
– Glenn C. K. Andersen

Hei Glenn! Vi har som du påpeker bare ukes- og 30-dagersbilletter nå innledningsvis, siden vi er blitt fortalt at det er det brukerne er interessert i. Men jeg ser det er en del spørsmål om sesongkort nå, så dette er noe vi må vurdere å innføre. PS! Om du kjøper 30-dagersbillett vil den løpe til du sier opp, så du trenger ikke kjøpe ny hver måned.

canalplus

Hei, vil denne tjenesten være tilgjengelig også når canal+ tar over sendingene? Ønsker ikke å ha alle kamper spredt over flere kanaler. Kan jeg da bruke DB som eneste plattform da? Og i hvilken oppløsning klarer dere å levere, tenker selvfølgelig full HD overført fra pc til tv via hdmi.
– marius

Hei Marius! Vi har skrevet under på en femårsavtale, så du kan trygt velge oss. Når det gjelder kvaliteten på sendingene er jeg blitt fortalt at den skal være bra. Om det blir HD på alle kampene er jeg usikker på (jeg sitter i en bil på vei mellom to møter nå). Jeg tror det avhenger litt av hvordan produksjonen på stadion er, og at noen kamper blir mer avansert produsert enn andre.

Kan RBK rykke ned i år?

Bare si ja så blir jeg glad
– Anonymisert Molde supporter :)

Hei Molde-supporter! Jeg tror ikke Rosenborg rykker ned, og hadde det ikke vært litt kjedelig å mistet kampene mot dem? Når det er sagt, jeg synes det er vanskelig å spå hvor trønderne ender. Det kan bli gull - og de kan ende uten medalje.

Rettigheter utenlands

Hei virker disse linkene også når du sitter utenlands og skal se på pc f.eks. via hotellets nett?
– Bekko

Hei Bekko! Som tidligere nevnt i et annet svar jobber vi med å få til en løsning for nordmenn i utlandet.

Prisøkning

I fjor betalte jeg 600 for hele sesongen hos Max, drøy prisøkning i grunn. Og forøvrig er månedsabonnement en uting, kan ikke kjøpe en hel sesong?
– Andreas

Hei Andreas! Grunnen til at vi ikke har årsabonnement er basert på erfaringer fra andre aktører. Empirien forteller oss at det er ukes- og månedsbilletter som blir kjøpt. Kanskje kan årsabonnement komme på sikt, om det er stor etterspørsel etter dette. Prisene på våre pakker er slik de er i markedet, og innholdet vil etter hvert økes med Adeccoligaen, Toppserien, cupen og landskamper.

Ipad/tab

Vil man kunne se kampene via ipad/galaxy pad? hadde vært greit med en app,vet det kanskje er for sein for slikt nå,men lurer på om man kan se kampene via ipad/tab sin browser :) lykke til med sendingene
– Eduardo

Hei Eduardo! Dette rekker vi dessverre ikke til seriestart. Men vi kommer så snart som mulig med kampene i vår egen player, og da vil du kunne se kampene på nettbrett og mobil. Dette er viktig for oss.

Opptak

Hei, vil alle kampene være tilgjengelige også etter kampslutt? I så fall hvor lenge? Er viktig å kunne se kamper i opptak senere samme dag eller dagen etter.
– Daniel

Hei Daniel! Innledningsvis skal vi bruke avspilleren til Canal+, så vi må se de neste dagene hva som er mulig i den. Etter hvert får vi kampene over i vår egen player, og da står vi friere til å bygge løsninger vi ønsker. Jeg ser helt klart verdien av å se en kamp seinere på kvelden.

Stringer i Ålesund

Hei Stian, Takk for senast :). Treng Dagbladet stringer på Ålesund sine heimekampar? Ta gjerne kontakt om de har behov.
– Magne Krumsvik

Hei Magne, og takk for sist! Vi kommer til å vurdere situasjonen løpende framover, i forhold til hva slags mannskap vi trenger de ulike stedene. Derfor setter vi pris på at folk vil jobbe med oss. Interessenter med relevant erfaring fra fotballbyene kan melde seg for sportssjef Jens Olav Kløvrud på jok@dagbladet.no

Komentatorer

Vil dere ha egne komentatorer, eller bruke TV2 eller altibox komentatorene ?
– Geir Jølstad

Hei! Vi kommer ikke til å ha egne kommentatorer. Avtalen gir oss ferdigproduserte sendinger, med kommentatorer. Vi hadde uansett ikke rukket å få på plass et kommentatorkorps på den korte tida. Jeg har ikke fått oversendt noen kommentatorliste ennå, men skal seinere i dag i et møte med Fotball Media, som har denne oversikten.

sendinger til utlandet

Så lenge dette er rene norske produksjoner burde det da ikke være noe problem å la oss i utlandet få se kampene?
– Tone

Hei Tone! Vi jobber på spreng for å få til en løsning her, men det er noen rettighetspunkter som må avklares. Dette har høy prioritet hos oss.

3 dager igjen...

Det er nå 3 dager til tippeligaen sparkes igang og ENDA er det ikke klargjort noen pakker som kan bestilles osv. Det hele virker rett og slett amatørmessig.
– Jostein Krå

Hei Jostein! Det er mye som har skjedd på kort tid, og selv om avtalen kom i land for drøyt tre uker siden, var ikke priser og ulike pakker ferdigforhandlet da. De brikkene er nå på plass, og det vil koste 99 kroner for ukesbillett og 179 (149 ut april) for månedsbillett. Da får du tilgang til alle tippeligakampene. Den korte tida har også ført til at betalingsløsnigen og playeren ikke har blitt klar før nå. Forhåpentligvis kan du kjøpe tilgang allerede i løpet av ettermiddagen, og i hvert fall i god tid før fredagens avspark.

Alle kampene ei uke?

Hvorfor skal jeg måtte kjøpe tilgang på alle kampene hver runde, når det i realiteten kun er et lag jeg vil se hver runde? Kommer det til å komme en betalingsløsning for å følge enkeltlag gjennom en sesong?
– Arnfinn

Hei Arnfinn! Vi har valgt å legge oss på uke- og månedsbillett nå, basert på erfaring andre aktører har høstet tidligere. Vi hører derimot på brukerne, og tar alle innspill med oss videre. Selv om mange følger ett lag, håper vi at en hel runde for 99 kroner eller en måned til 179 (149 ut april) vil være attraktivt. Da kan du titte innom andre kamper om du ønsker det. Hvis kampen du ser på er avgjort, kan du hoppe rett til thrilleren hvor det står 3-3 etter 80 minutter.

Sending i utlandet

Har forstått det slik at det ikke vil være mulig å få sett Tippeligaen i utlandet med Canal+ sitt nettilbud i år, slik det var mulig med TV2 i fjor. Gjelder det samme for Dagbladet også?
– Jonas

Hei Jonas! Nordmenn i utlandet er en utfordring, men samtidig noe vi prioriterer høyt. Vi skal prøve å få til en løsning for både fastboende og feriereiser nordmenn i utlandet. Vi kan dessverre ikke love noe til seriestarten som bare er to dager unna, men vi jobber med det.

Hvordan går det?

Har du sjekketest
– stian

test