Fant stjålet hund

Kira (9) funnet: - Har ikke ord!

Forrige mandag ble hunden Kira bortført av to ukjente personer i Oslo. Søndag kom hun tilbake til sin rettmessige eier, etter flere tips fra engasjerte borgere.

GJENSYNSGLEDE: Se øyeblikket Kira (9) og matmor, Line Langseth, blir gjenforent. Video / foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev forrige uke om da Line Langseth fikk hunden Kira (9) borttatt i Oslo, av to unge personer.

Det var Langseths eksmann som var ute og gikk tur med Kira, da han møtte de to personene som var svært interesserte i hunden.

De tilbød seg å passe Kira i noen minutter da eieren sa han måtte ut på et lite ærend, men da han kom tilbake var Kira og de to personene forsvunnet.

ANTE URÅD: Her er Kira avbildet, med to personer, som angivelig skal ha tatt henne fra eieren i Oslo mandag forrige uke. En tilfeldige personen tok dette bildet. De hadde snakket høylydt til Kira og det virket som de ikke hadde kontroll over henne. Det gjorde fotografen mistenksom på at det ikke var eierne. Foto: Privat
ANTE URÅD: Her er Kira avbildet, med to personer, som angivelig skal ha tatt henne fra eieren i Oslo mandag forrige uke. En tilfeldige personen tok dette bildet. De hadde snakket høylydt til Kira og det virket som de ikke hadde kontroll over henne. Det gjorde fotografen mistenksom på at det ikke var eierne. Foto: Privat Vis mer

Hendelsen ble anmeldt mandag, men da politiet ikke kunne finne noen spor valgte de å henlegge saken fredag forrige uke. Men etter nye tips om at Kira var sett i Asker denne helga, klarte politiet å spore henne opp.

Søndag ble Kira gjenforent med matmor, og i videoen over kan man se den store gjensynsgleden.

- Fulgte meg overalt

Langseth sier til Dagbladet at hun er veldig takknemlig for all hjelpen hun og eksmannen har fått for å få tilbake Kira.

- Jeg er så takknemlig for alle som har delt savnet-informasjon om henne og de som har engasjert seg i å finne henne. Det går helt i stå, jeg har nesten ikke ord, sier Langseth til Dagbladet.

TILBAKE: Kira er i trygge hender og hjemme i Moss igjen, der eier Line Langseth holder til. Foto: Privat
TILBAKE: Kira er i trygge hender og hjemme i Moss igjen, der eier Line Langseth holder til. Foto: Privat Vis mer

Videre forteller Langseth at den ni år gamle hunden ser ut til å ha blitt behandlet greit mens hun har vært borte.

- Det skal sies at det ser ut som hun har blitt behandlet pent, jeg tror ikke hun har sulta, eller liknende. Men hun har fått seg en støkk, hun fulgte etter meg overalt i går, sier hun.

Langseth vil spesielt rette en takk til FB-gruppa Rømlingen og niesa hennes, Madelaine Desirè Strømberg Børresen, for hjelpen med å få Kira tilbake i tygge hender.

- Når hun var borte var det jo helt jævlig. Jeg var så urolig for henne. Så nå er det godt hun er henta og tilbake, avslutter Langseth.

PLAKATEN: Slik så savnet-plakaten ut av Kira. Plakaten er sendt fra Line Langseth og laget av en Facebook-gruppe som heter Rømlingen.
PLAKATEN: Slik så savnet-plakaten ut av Kira. Plakaten er sendt fra Line Langseth og laget av en Facebook-gruppe som heter Rømlingen. Vis mer

Siktet for tyveri

Politiadvokat Agnes Klem er glad over å se Kira tilbake hos eieren igjen, og sier at etterforskningen raskt ble gjenopptatt da politiet mottok tipset om at hun var sett i Asker.

- Det som skjedde var at vi fikk ny informasjon i saken i løpet av helgen, som førte til at det lyktes for politiet i å spore opp hunden i Asker. Hun var i godbehold, sier politiadvokat Klem til Dagbladet, som er påtaleansvarlig i saken.

Hun sier at to personer er siktet for tyveri av hunden, i henhold til paragraf 321 i straffeloven.

- På bakgrunn av dette er to personer siktet for tyveri, eller medvirkning til tyveri av hunden. Vi har avhørt de to i dag og saken blir påtaleavgjort i nærmeste framtid.

OVERRASKES: Ole Morten Opphaug ble overrasket av denne elgen da han kjørte på Europavei 70. Foto: Ole Morten Opphaug. Reporter: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV. Vis mer

Klem ønsker ikke å kommentere om det er de to personene som er siktet for tyveri av hunden, som angivelig tok Kira mandag forrige uke.

Hun forteller at hun ikke har vært borte i en slik sak før, men at det selvfølgelig alltid er hyggelig når en sak får en så lykkelig slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer