Hund savnet

Kira (9) tatt:
- Helt jævlig

Mandag forsvant hunden Kira (9) midt i Oslo. Eierne forteller at hun ble borte da et par fortalte at de kunne passe henne.

KIRA: Hundeeier Line Langseth sier at Kira blir engstelig uten henne eller eksmannen til stede. Foto: Privat
KIRA: Hundeeier Line Langseth sier at Kira blir engstelig uten henne eller eksmannen til stede. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Line Langseth fra Moss er forferdet over at hunden hennes Kira ble borttatt mandag denne uka. Politiet har foreløpig ingen spor, og har nå henlagt saken.

Hun deler hunden med eksmannen sin, som var på tur med Kira i Oslo da hunden ble tatt.

Ifølge eieren møtte han et ungt par da han var ute og gikk med Kira. De var veldig interessert i henne og tilbød seg å passe på hunden mens han gjorde et lite ærend, Langseth.

- Han var bare borte i to til tre minutter og da han kom tilbake var Kira og paret søkk vekk. Han tenkte at de kanskje bare hadde gått en liten tur rundt kvartalet med henne, men skjønte etter en stund at de faktisk hadde tatt Kira. De har tatt barnet vårt, sier Langseth til Dagbladet.

Den engelske staff/rottweileren-miksen forsvant i Oslo-området, rundt Urtegata på Grønland, men ifølge Langseth har Kira blitt sett flere ganger i ettertid.

FORSVUNNET: Kira forsvant plutselig mandag, da eieren var borte i noen minutter. Foto: Privat
FORSVUNNET: Kira forsvant plutselig mandag, da eieren var borte i noen minutter. Foto: Privat Vis mer

Tilfeldig person ante uråd

Niesen hennes ble tipset om et bilde som var tatt på mobilappen Snapchat ved Youngstorget, hvor man kan se to personer med Kira. Teksten på bildet var: «Har en vond følelse av at de har stjålet den hunden».

- Hun som tok bildet var en tilfeldig dame, som niesa min seinere fikk tilsendt. Hun sa at hun hadde en vond følelse på dem og hun angret skikkelig på at hun ikke gikk bort til dem, sier Langseth.

ANTE URÅD: Den tilfeldige personen tok dette bildet av Kira og to personer. De som hadde Kira snakket høylydt til henne, og det gjorde fotografen mistenksom. Foto: Privat
ANTE URÅD: Den tilfeldige personen tok dette bildet av Kira og to personer. De som hadde Kira snakket høylydt til henne, og det gjorde fotografen mistenksom. Foto: Privat Vis mer

Har anmeldt saken

Langseth sier at hun er forferdet over å ha mistet Kira, og tenker mye på henne.

- Det er helt jævlig. Hun blir ti år om fjorten dager og blir veldig lett engstelig når hun ikke er med meg eller eksmannen min. Jeg lurer på hvordan de er mot henne, om hun får mat. Vi bor jo også i Moss og får ikke mulighet til å lete etter henne, under disse omstendighetene, sier Langseth.

Langseth sier at saken er anmeldt til politiet.

Hun forteller at det også er hengt ut savnet-plakater av Kira i Oslo, i tilfelle noen har sett, eller ser henne.

Langseth sin niese har delt informasjon med vennene sine på Facebook, hvor hun forklarer hva som har hendt og hvor Kira har blitt sett, siden hun forsvant fra eieren mandag.

I tillegg har familien vært i kontakt med Facebook-gruppa Rømlingen, som er en deleside hvor medlemmer deler bilder av savnede hunder, i håp om gjenforening.

PLAKATEN: Slik ser savnet-plakaten ut av Kira. Plakaten er sendt fra Line Langseth og laget av en Facebook-gruppe som heter Rømlingen.
PLAKATEN: Slik ser savnet-plakaten ut av Kira. Plakaten er sendt fra Line Langseth og laget av en Facebook-gruppe som heter Rømlingen. Vis mer

Politiet: - Ingen spor

Politiadvokat Jon Inge Engelsmo i Oslo politidistrikt er påtaleansvarlig i saken og sier til Dagbladet at de ikke har noen foreløpig teori om hvorfor Kira er borttatt.

Engelsmo forteller at saken har blitt etterforsket som et tyveri, man at den nylig er henlagt av, da det ikke er noen kjent gjerningsperson.

TROFAST: Da eieren til hunden Bocuk ble innlagt på sykehuset, ventet den trofaste hunden utenfor sykehusdørene i hele seks dager. Vis mer

- Vi har ikke flere spor å gå etter, men ikke nøl med å ta kontakt om det dukker opp noe.

Engelsmo sier at han ikke kjenner til noen saker hvor hundepassere har tatt hund tidligere.

- Hva kan man gjøre for å finne Kira?

- Vi kjenner til Rømlingens arbeid med å lete etter hunden, og politiet har ikke lagt noen restriksjoner på Rømlingen for deling av bilder av hunden, sier Engelsmo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer