Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kiribati innstiller søket etter passasjerbåt

Søket etter passasjerbåten som forsvant utenfor øystaten Kiribati i Stillehavet 18. januar er innstilt, opplyser lokale myndigheter. 

FUNNET: Åtte overlevende ble funnet og plukket opp av et fiskefartøy i Stillehavet ti dager etter at passasjerbåten de var på tur med ble meldt savnet. Foto: New Zealands luftforsvar / AP / NTB scanpix
FUNNET: Åtte overlevende ble funnet og plukket opp av et fiskefartøy i Stillehavet ti dager etter at passasjerbåten de var på tur med ble meldt savnet. Foto: New Zealands luftforsvar / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17 meter lange trekatamaranen Butiraoi la ut fra Nonouti-atollen og satte kurs for Betio på Tarawa-atollen, en tur på 250 kilometer som vanligvis tar to døgn.

Ti dager senere fant et Orion-fly fra New Zealands flyvåpen en livbåt med åtte overlevende, som fortalte at Butiraoi hadde sunket og at de hadde drevet rundt på havet i fire døgn uten drikkevann.

Det var trolig over 88 passasjerer om bord, inkludert 22 skolebarn, da båten sank.

Et område på over 350.000 kvadratkilometer, omtrent like stort som Fastlands-Norge, er gjennomsøkt uten at det er funnet spor av vrakrester eller tegn til flere overlevende.

Selv om søket etter båten er innstilt, pågår etterforskningen for fullt, opplyser lokale myndigheter. De vil også fortsette å minne fartøyer i området på å være oppmerksomme på mulig overlevende på sjøen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!