Kirijenko truer med å gå av

Den russiske regjering vil gå av hvis ikke Statsdumaen godkjenner de økonomiske kriseplanene. Det var statsminister Sergej Kirijenkos klare budskap til de folkevalgte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsdumaen skal drøfte omfattende tiltak for å få bukt med landets økonomiske problemer, og president Jeltsin har utsatt flere viktige møter for å følge regjeringens kamp for å få presset gjennom krisepakken.

- Hvis dere mener regjeringens avgang kan løse problemene, så er vi villig til å gå av, sa Kirijenko på direkte spørsmål fra salen, da debatten om landets finanskrise begynte.

Men i sin tale til duma-representantene la Kirijenko vekt på samhold. Han oppfordret representantene til å vise politisk klokskap og akseptere de upopulære tiltakene som vil ramme hele befolkningen.

- La oss arbeide sammen, sa Kirijenko, da han la fram de mange forslagene om balansert budsjett, skattelovgivning og mulighetene for industrivekst i årene fremover.

Kirijenko gjorde ingen forsøk på skjønnmaling, og forespeilte ingen rask økonomisk oppgang. - Det vil ta mellom 18 måneder og to år å komme skikkelig på offensiven med økonomisk vekst som resultat, sa han.

(NTB-AFP-Reuters)