Kirijenko truer med å gå av

MOSKVA (NTB-AFP-Reuters): Den russiske regjering vil gå av hvis ikke Statsdumaen godkjenner de økonomiske kriseplanene. Det var statsminister Sergej Kirijenkos klare budskap til de folkevalgte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommunistlederen Gennadij Ziuganov var raskt ute med å love støtte til deler av Kirijenkos kriseplan, samtidig som han benyttet anledningen til en ny salve med kritikk av president Boris Jeltsin.

Statsdumaen skal drøfte omfattende tiltak for å få bukt med landets økonomiske problemer, og president Jeltsin har utsatt flere viktige møter for å følge regjeringens kamp for å få presset gjennom krisepakken.

Går av

- Hvis dere mener regjeringens avgang kan løse problemene, så er vi villig til å gå av, sa Kirijenko på direkte spørsmål fra salen, da debatten om landets finanskrise begynte.

Men i sin tale til duma-representantene la Kirijenko vekt på samhold. Han oppfordret representantene til å vise politisk klokskap og akseptere de upopulære tiltakene som vil ramme hele befolkningen.

- La oss arbeide sammen, sa Kirijenko, da han la fram de mange forslagene om balansert budsjett, skattelovgivning og mulighetene for industrivekst i årene fremover.

Kraftige kutt

Kirijenko gjorde ingen forsøk på skjønnmaling, og forespeilte ingen rask økonomisk oppgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer