- Kirka får 300 millioner i året til trosopplæring. Da er ikke dette skolenes ansvar

Human-Etisk Forbund vil ha religionsfaget ut av skolen.

KRITISK:- Nå er signalet man sender til norske skoler at det skal undervises i religion, livssyn og etikk, men med en overvekt på minst 55 prosent kristendom. Og det heter «minst 55 prosent kristendom» - det betyr at det kan bli høyere, kanskje 70-80 prosent. Da lærer ikke barna nok om andre religioner, eller om ikke-kristne, sier generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet
KRITISK:- Nå er signalet man sender til norske skoler at det skal undervises i religion, livssyn og etikk, men med en overvekt på minst 55 prosent kristendom. Og det heter «minst 55 prosent kristendom» - det betyr at det kan bli høyere, kanskje 70-80 prosent. Da lærer ikke barna nok om andre religioner, eller om ikke-kristne, sier generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg synes skolen er for dårlig til å skille mellom å gi kunnskap om religion, og opplæring i religion. Det får vi tilbakemelding om fra mange foreldre. Mange elever opplever å høre at «i Norge er vi kristne» eller «i Norge tror vi på gud». Dette er ikke kunnskapsformidling om religion, det er religiøs påvirkning. Kall det gjerne misjonering, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, til Dagbladet.

Miles budskap er tydelig: Hvis det ikke blir ro rundt RLE-faget, bør man vurdere å ta religionsfaget ut av skolen.

- Mange lærere er flinke til å balansere det, andre er ikke like flinke. Det er fortsatt et utbredt tradisjon å gå på julegudstjeneste og påskevandring. Det er å gå for langt. Om det ikke kan kalles forkynning, går det langt utover kunnskapsformidling om religion.

- Lenge vært uro Etter valget sist høst, satte Høyre, Frp, Venstre og KrF seg ned for å finne et grunnlag for regjeringssamarbeid. KrF ble sammen med Venstre stående utenfor, men de fikk på plass en viktig symbolsk seier i samarbeidsavtalen mellom de borgerlige:

K for kristendom skulle tilbake i religion, livssyn og etikk-faget. Det nye KRLE-faget skulle inneholde minst 55 prosent kristendom, slik det var tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer