- Kirka må si mer unnskyld

Biskop Finn Wagle tar ikke kritikk for å ha møtt kjente norske Quisling-revisjonister. - Vi må møte alle. Kirka må si mer unnskyld, sier Wagle til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag møtte Nidaros-biskop Finn Wagle den såkalte Vennekretsen av NS-barn. Flere av medlemmene i foreningen er kjente revisjonister.

- Vi må møte alle. Jeg ville høre hvordan disse har opplevd sine møter med kirka, sier Wagle til Dagbladet.no etter møtet. Han understreker at han tar sterk avstand fra revisjonismen og forsøkene på renvasking av nazismen.

- Men hvis de føler at kirken vil dem vel vil det være lettere for oss å imøtegå deres standpunkter.

Møtet ble gjennomført på en kafe i Oslo som i mange år har vært et kjent møtested for nordmenn som var med i Hitlers SS under krigen. Vennekretsleder Inger-Cecilie Stridsklev betegner valget av møtelokale som «tilfeldig».

Angrer ikke

Biskop Wagle angrer ikke på at han stilte opp på gårsdagens møte, men gjør det klart at han tar avstand fra det revisjonistiske budskapet til flere av foreningens medlemmer.

- Jeg fikk høre mye i dag. Det er tankevekkende for meg at mange av barna til medlemmer av Nasjonal Samling føler at de ble tatt bedre imot i frikirkene enn i statskirken.

Wagle tror ikke kirkens forsoningsprosesser med samene, taterne, krigsbarna og NS-barna er siste gang statskirken må bøye hodet og si unnskyld. Han tror det står flere grupper i kø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer