Kirke ble forsøkt påtent i Måløy

Politiet etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Sogn og Fjordane ber om tips etter at det ble oppdaget at inngangsdøren på Sør-Vågsøy kirke i Måløy sto i brann natt til lørdag.

Det ble brukt brennbar væske for å tenne på. Branntilløpet ble raskt slukket av brannmannskaper som kom til stedet en halvtimes tid etter midnatt lørdag. Politiet slår lørdag morgen fast at brannen, som de fikk melding om klokken 00.23, er påsatt.

- Våre teknikere har avdekket at det er brukt brennbar væske til å tenne på, sier operasjonsleder Trond Hatlenes i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Han opplyser at de vet hvilken væske som ble brukt, men han ønsker ikke å gi flere detaljer av hensyn til etterforskningen. Den 108 år gamle trekirken har kun fått skader på døren. Ifølge politiet skal det ha vært åpne flammer på stedet.

- Vi ønsker tips fra alle som har vært i nærheten av kirken mellom klokken 23 fredag kveld og 1 natt til lørdag, uansett om de har sett noe eller ikke, sier Hatlenes. Brannvesenet holder lørdag morgen vakt på åstedet, som er sperret av inntil videre.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer