Kirke har snudd, Øivind og Morten får si ja likevel

Har ventet på Ullerøy kirke i flere år.

FÅR GIFTE SEG:  Paret Øivind Instefjord Odemotland og Morten Ringsrud ønsker å gifte seg her i Ullerøy kirke. Da de forlovet seg for fire år siden, ville ikke kirkene i Søndre Skjeberg gi kirkelig forbønn til likekjønnet samliv. Men nå har de snudd, og til neste år står bryllupet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅR GIFTE SEG: Paret Øivind Instefjord Odemotland og Morten Ringsrud ønsker å gifte seg her i Ullerøy kirke. Da de forlovet seg for fire år siden, ville ikke kirkene i Søndre Skjeberg gi kirkelig forbønn til likekjønnet samliv. Men nå har de snudd, og til neste år står bryllupet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Innlegget om det homofile paret som ikke fikk gifte seg med forbønn i sin lokale menighet, var en av de mest leste sakene på Dagbladet.no i går.

- For noen uker siden var vi til stede da våre venner Silje og Anders sa ja til hverandre i Ullerøy kirke i Østfold. Det var en romantisk vielse og en flott bryllupsfeiring. Eneste skår i gleden var at jeg og min kjære ikke får lov til å gifte oss i den samme kirken, skrev Øivind Instefjord Ødemotland til Dagbladet Meninger.

Men kirken har snudd, og Ødemotland får nå sin Morten Ringsrud som ektefelle. De har bestemt seg for at det skal skje neste år.

- Ble slått i bakken De to møttes for ni år siden, og flyttet snart sammen. Kall det kjærlighet. Da Morten fridde på en overraskelsestur til Egypt, så bestemte de seg for at det skulle være de to.

De kontaktet derfor kirken og spurte om muligheten for kirkelig forbønn for samlivet. De fikk et rungende nei.

- Jeg er oppvokst i en tid hvor jeg har møtt lite motstand som homofil. Dette er første gang jeg har følt på homomotstanden, og jeg ble litt slått i bakken av svaret, sier Ødemotland til Dagbladet. Men at kirkene i Søndre Skjeberg hadde snudd i saken tidligere i år, visste ikke paret. Så de to får faktisk møte til forbønn i Ullerøy kirke, nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer