Kirkeasylant trakasserte saksbehandler

Narkotikaforbryteren Rashid Amjad (28) er utvist fra Norge. Fra Oppsal kirke i Oslo - hvor han i sju måneder har sittet i kirkeasyl - har pakistaneren systematisk terrorisert og sjikanert en kvinnelig rådgiver i Justisdepartementet. Nå håper han å få bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krever at justisminister Aure utviser 28-åringen

Politiet i Oslo har etterforsket telefonsjikanen, og konkluderte raskt med at den narkotikadømte asylsøkeren, som hadde søkt tilflukt i kirkeasyl, sto bak. Dagbladet var i går i kontakt med saksbehandleren, som ikke ønsket å kommentere saken. Seint i går kveld traff Dagbladet Rashid Amjad i Oppsal kirke. Han innrømmet umiddelbart at han hadde ringt rådgiveren en rekke ganger.

Beklager

I dag beklager Rashid Amjad at han plaget og terroriserte rådgiveren, men samtidig mener han at det er han, og ikke hun, som er offer. - Jeg er uskyldig dømt for en forbrytelse jeg ikke har gjort. Desperasjon og fortvilelse er min hverdag, sier den 28 år gamle pakistaneren. - Du innrømmer telefonterror og sjikane. Hva med trusler? - Jeg har ikke truet henne. Hun må ha misforstått, sier pakistaneren. Han ble i 1993 arrestert og seinere dømt til seks år og tre måneders fengsel for å ha vært med på å smugle et halvt kilo heroin til Norge.

- Ingen framtid

Straffen er sont. I 1994 ble Amjad besluttet utvist fra Norge. Saken er behandlet fire ganger i departementet, og seinere har utvisningsbeslutningen vært behandlet i Oslo byrett. Utvisningsdommen er rettskraftig. Nå forsøker 28-åringen, som har hele familien i Norge - både kone, barn, foreldre og søsken - å få narkotikasaken opp til fornyet behandling. - Jeg har ingen framtid i Pakistan. Mitt liv er i Norge, sier Amjad. - Tror du sjikane og telefonterror bidrar positivt til ditt håp om å få bli i Norge? - Det var fryktelig dumt av meg. Jeg har ringt til kvinnen og bedt om unnskyldning. Til politiet har jeg sagt at jeg er villig til å betale en erstatning til henne.

- Søker rettferdighet

Rashid Amjad føler seg urettferdig behandlet og hevder at den kvinnelige saksbehandleren skal ha vært usaklig mot ham. - Det er i Norge jeg hører hjemme. Hele familien min er norske statsborgere, sier mannen som har sont seks år og tre måneders fengsel for narkotikaforbrytelser. - Du forsøker å få narkotikadommen opp på nytt. Hva om retten avviser begjæringen og det blir stadfestet at du skal utvises? - I så fall bryter de menneskerettighetene. Jeg er uskyldig dømt, sier Rashid Amjad. # Rashid AmjadKirkeasylant # RINGEREN I OPPSAL KIRKE: Narkotikaforbryter og kirkeasylant Rashid Amjad innrømmer at han bedrev telefonterror og sjikane mot en kvinnelig rådgiver i Justisdepartementet. # Foto: FREDRIK NAUMANN «Ja, jeg ringte henne, sikkert 120 ganger. Jeg angrer, men jeg er offer for et justismord.»