«Kirkegårdsdrapet»var ikke drap

Politiet mistenker ikke lenger at likrestene som ble funnet på en kirkegård i Sverige stammer fra et drap.

STARTET DRAPSETTERFORSKNING:  Her sikrer politiet kirkegårde på Solna i Stockholm etter funnet av det de trodde var et ukjent lik i en grav. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
STARTET DRAPSETTERFORSKNING: Her sikrer politiet kirkegårde på Solna i Stockholm etter funnet av det de trodde var et ukjent lik i en grav. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Politiet mistenker ikke lenger at levningene som ble funnet nedgravd på en kirkegård i Solna i Stockholm stammer fra et drap, melder Expressen.se.

Levningene ble funnet under gravearbeid på en gammel grav onsdag, ca 1,3 meter under bakken, omgitt av plast.

I en pressemelding skriver politiet i dag følgende:

- I den aktuelle graven ble en 39 år gammel kvinne begravet i 1969. Det er denne kvinnen som er funnet.

Ifølge Lars Bystrøm i Stockholmspolitiet er det ikke rart at liket var pakket inn i plastsekker fordi dette var i tråd med reglementet på den tiden. Man har i tillegg funnet fragmenter av en kistebunn ved funnplassen.

Ansatte på kirkegården varslet politiet under åpningen av graven på onsdag. Kirkegårdssjefen, Lars Wetterlund, sa til Dagbladet i går at han tenkte at det måtte være noe feil straks han så levningene.

- Funnet var av en slik art at vi valgte å starte forundersøkelser til drap, sa pressetalsmann i Stockholmspolitiet Lars Bystrøm til Dagbladet i går.

Det er politiets teknikere og rettsmedisinere som nå har kommet fram til at den døde er kvinnen som ble begravet på kirkegården for over 40 år siden.