Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirkelig tungetale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • VG kunne i går fortelle om en serbisk familie som søkte tilflukt i Holmen kirke i Asker. En åtte år gammel jente er syk med streptokokker og mulig nyrestein. Menighetsrådet ville ikke gi dem kirkeasyl, og lederen kontaktet politiet. Det fikk beskjed fra Justisdepartementet at kirkefreden ikke skal forstyrres, selv om kirken selv ber om det. Saken er ikke uten tragisk-surrealistiske trekk: Politiet fant blant annet ikke begjæringen om at familien skulle kastes ut av landet. Asylsøkerne måtte selv fakse den over. Det mest betenkelige er imidlertid at kirken driver ren tungetale når det gjelder asylinstituttet. Menighetsrådets leder sier selv at familien skulle ha oppsøkt en annen kirke. Men enten gir kirken asyl, eller den gjør det ikke.
  • Problemets kjerne er likevel myndighetenes asylpolitikk. Familier med små, syke barn søker ikke tilflukt i kirkene for moro skyld. De er desperate.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!