Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirkeminister jakter på kirkemedlemmer

Alle de politiske rådgiverne til kirkeminister Rigmor Aasrud er utmeldt av statskirken.

PÅ LETING: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet opplyser at det vil bli utnevnt en ny statssekretær etter valget som skal ha ansvar for å rådføre Rigmor Aasrud i kirkespørsmål. Foto: Jacques Hvistendahl
PÅ LETING: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet opplyser at det vil bli utnevnt en ny statssekretær etter valget som skal ha ansvar for å rådføre Rigmor Aasrud i kirkespørsmål. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå prøver hun å finne en «kristen» statssekretær.

Først måtte Jens Stoltenberg flytte kirkefeltet fra Kulturdepartementet til Fornyings- og administrasjonsdepartementet fordi statsråd Anniken Huitfeldt ikke var medlem i kirken.

Deretter viste det seg at kirkestatsråd Rigmor Aasruds to statssekretærer - Inger Anne Ravlum og Raimo Valle - også var utmeldt. Dermed falt oppgaven med å rådføre statsråden i kirkesaker på politisk rådgiver Trond Blattmann.

Men for kort tid siden sluttet han på grunn av sykdom i nær familie. Den profilerte homoaktivisten Jon Reidar Øyan ble utnevnt kort tid etter - men heller ikke han er medlem av statskirken. Dermed står kirkedepartementet plutselig i den situasjon at samtlige rådgivere er utmeldt, skriver Vårt Land.

- Jeg synes det er underlig at statsråden ikke klarer å finne rådgivere som er medlem av statskirken, sier Svein Arne Lindø, leder av Kirkerådet.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet opplyser til Vårt Land at det vil bli utnevnt en ny statssekretær etter valget som skal ha ansvar for å rådføre Aasrud i kirkespørsmål.

(NTB)