Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirkeministeren sterkt preget

Rigmor Aasrud var uten ord da hun var i domkirken og tente lys for de omkomne etter gårsdagen.

MARKERING: Kirkeminister Rigmor Aasrud var ved Oslo Domkirke i dag for å tenne et lys for ofrene etter gårsdagens tragedie. Foto: Kaja Hoff
MARKERING: Kirkeminister Rigmor Aasrud var ved Oslo Domkirke i dag for å tenne et lys for ofrene etter gårsdagens tragedie. Foto: Kaja Hoff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 13.10 i dag var kirkeminister Rigmor Aasrud ved Oslo Domkirke for å tenne lys for de omkomne etter massakren på Utøya og eksplosjonen i Oslo.

- Dette er en ufattelig tragedie, og det er vanskelig å finne ord for å beskrive denne tragedien. Jeg er selvfølgelig veldig preget, sier Rigmor Aasrud til Dagbladet.

Statsråden er veldig preget og har tårer i øynene.

- Vi har hatt et allmøte i mitt departement. Jeg har personlig mange bekjente som er rammet av denne uvirkelige hendelsen, sier statsråden.

Minnestund
Rigmor Aasrud uttrykker at det er vanskelig å finne en verdig markering, men at det jobbes med å finne en passende løsning.

- Alle i regjeringen er veldig preget. Men vi er fokuserte og konsentrerte på å gjøre jobben vår. Det skal være en minnestund i domkirken i morgen, sier Aasrud.

- Denne tragedien rammer lokalsamfunn og enkeltpersoner.

Meningsløst
Rigmor Aasrud forteller at hun selv har vært på Utøya flere ganger og var preget av statsminister Stoltenberg sine ord om ungdomsparadiset som var blitt gjort om til et Helvete.

- Det å ta unge mennesker som er opptatt av demokrati og politikk er helt meningsløst. Det er fint at kirken i denne stund holder åpent, og at prestene er aktive. Folk møter opp, sier Aasrud.

Budskapet
Rigmor Aasrud ønsker at denne tragedien skaper større nærhet i det norske folk.

- Vi må ta vare på hverandre, støtte hverandre mer en vi tror og tenker er nødvendig. Det er mange som trenger ei skulder å gråte på.