Kirkeministeren velsigner samboerskapet

Kirkeminister Trond Giske støtter samboerskapet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit. Han tar ikke motstanden fra kirken spesielt tungt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkeminister Trond Giske har ingen problemer med å velsigne kronprinsens samlivplaner.

- Jeg syns det er helt i orden. Mange unge mennesker blir samboer, og det må også gjelde for kronprins Haakon, sier Giske til NRK Dagsrevyen.

Kirkens menn er ikke like ubetinget begeistret. De biskopene som har uttalt seg lar det skinne gjennom at de helst vil at paret gifter seg.

- Slik situasjonen er ønsker jeg Haakon alt god, men forholdet fortjener den aller beste ramme, sier biskop i Agder Olav Skjevesland. Han er ikke bekymret for signaleffekten av kronprinsens samboerskap.

Politiet vokter Mette-Marit

Politiet bekrefter at samboerskapet får konsekvenser for sikkerheten til Haakon og Mette-Marit. De sier til NRK at de vil ta de nødvendige skritt for å sørge for sikkerheten til de to, men vil naturlig nok ikke gå i detalj på hva det innebærer.

Reagerer på samboerskap

Haakon og Mette-Marits samboer-planer får stor oppmerksomhet i utenlandske medier. Danske aviser mener noe lignende ikke kunne skjedd i Danmark.

- Kan du forestille deg, at kronprins Frederik flytter sammen med sin kjæreste Bettina i en leilighet på Vesterbro? Nei, ikke riktig, vel? skriver et av landets fremste hoffreportere, Bodil Cath, i avisa BT.

HAAKON OG METTE-MARITS NYE HJEM: Haakon og Mette-Marit skal flytte inn i en eksklusiv leilighet i Ullevålsveien i Oslo.