Kirkemo i kirkebryllup

Drapsdømte Kristin Kirkemo Haukeland var forlover da faren hennes Sverre Kirkemo giftet seg med Lise Wettergreen lørdag. Vielsen skjedde i vakre Bekkelaget kirke i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Solen hadde akkurat dukket fram og skapte julekortstemning, da det vordende brudeparet og familie kom til kirken. For øvrig den samme kirken hvor Kristin ble viet til Per Haukeland. Det svartkledde ekteparet kom i god tid, før vielsen startet lørdag ettermiddag.

Inne i den julepyntede kirken ventet et tjuetalls gjester, som fikk se Lise Wettergreen og Sverre Kirkemo, sammen med Kristins sønn David, komme oppover kirkegulvet. Fra galleriet fulgte to sivilkledde politifolk nøye med, og holdt hele tiden den fengslede Kristin Kirkemo Haukeland under oppsyn.

Orderud-saken i talen

Kristin Kirkemo Haukeland ble i juni i fjor dømt til 21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap på Anne Orderud Paust, Marie og Kristian Orderud i mai 1999. Dommen ble anket og Orderud-saken kommer opp for lagmannsretten den 14. januar. Sogneprest Dag Aandstad nevnte drapssaken i sin tale til bryllupsparet.

- Vi er i en kirke, ikke et samfunnshus eller rettssal. Der ute er det klare regler for rettferdighet. Her inne i k irken er hovedordet nåde, sa sognepresten.

Han oppfordret det nybakte ekteparet til å leve vakkert for hverandre, før seremonien ble avsluttet med salmen «Å leva, det er å elska».

Fest hjemme

En del pressefotografer fra Oslo-aviser og et fjernsynsteam var møtt fram for å fotografere familien Kirkemo, men inne i kirken var det kun et kjendisblad som fikk regjere.

Ute på kirketrappen kunne Sverre Kirkemo fortelle at den nærmeste familien skulle samles til bryllupsmiddag hjemme hos ham og hans nybakte hustru.

- Det blir de nærmeste vennene og familien vår. Kristin har jo sine restriksjoner, men vi fryder oss over de minuttene vi får sammen, sa Kirkemo.

(NTB)

Lykkelig ektepar: Det lykkelige ekteparet Lise Ulleberg Kirkemo og Sverre Kirkemo på trappen foran Bekkelaget kirke i Oslo sammen med Per Haukeland og Kristin Kirkemo Haukeland. Foran står Kristins sønn David.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer