Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirken åpner for homofil vigsel

Sier ja til ny liturgi for vigsel av homofile.

 SIER JA TIL LIKEKJØNNEDE EKTESKA: 88 delegater stemte ja for likekjønnede ekteskap under kirkemøtet i Trondheim. Gard Realf Nielsen (t.h.) og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i våpenhuset i Kampen kirke i Oslo. Gjestene kunne følge seremonien fra kirkebenkene. Biskop Ole Christian Kvarme prøvde på forhånd å stoppe at partnerskapsinngåelsen skulle skje innenfor kirkens dører, men ingenting skjedde. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
SIER JA TIL LIKEKJØNNEDE EKTESKA: 88 delegater stemte ja for likekjønnede ekteskap under kirkemøtet i Trondheim. Gard Realf Nielsen (t.h.) og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i våpenhuset i Kampen kirke i Oslo. Gjestene kunne følge seremonien fra kirkebenkene. Biskop Ole Christian Kvarme prøvde på forhånd å stoppe at partnerskapsinngåelsen skulle skje innenfor kirkens dører, men ingenting skjedde. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kirkemøtet åpner for homofile giftemål ved å gå inn for en ny vigselsliturgi for likekjønnede.

Et flertall gikk i dagens avstemming inn for at kirken skal innføre en liturgi for likekjønnede ekteskap.

Av 115 delegater gikk 88 stemmer inn for likekjønnet ekteskap. 32 stemte for mindretallets forslag som gikk imot.
 
De 116 delegatene på Kirkemøtet har tidligere ikke greid å bli enige om spørsmålet om likekjønnede ekteskap.

Prester og proster som ikke støtter likekjønnede ekteskap har derfor hatt mulighet til å reservere seg fra å vie homofile, men nå skal det likevel være mulig for homofile å gifte seg i sin lokale kirke, uansett hva den lokale presten måtte mene.

Liturgien, som kommer i tillegg til dagens ekteskapsliturgi for kvinne og mann, blir formelt vedtatt under Kirkemøtet neste år.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart