Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirken beklager overgrep

170 barn hevder de ble misbrukt.

-UNNSKYLD: Erkebiskop Robert Zollitsch beklager igjen overgrepssaken i den katolske kirken i Tyskland. Foto: Reuters
-UNNSKYLD: Erkebiskop Robert Zollitsch beklager igjen overgrepssaken i den katolske kirken i Tyskland. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Jeg ønsker å gjenta her i Roma den beklagelsen jeg ga for to uker siden, sa erkebiskop Robert Zollitsch etter å ha møtt pave Benedikt i Vatikanet fredag.


«Overgreps-biskop»Kirken oppnevner nå en biskop som får ansvaret for å håndtere overgrepssakene som har rystet de tyske katolikkene. Kirken gransker overgrepsanklagene og skal sørge for at overgrep innen kirken ikke skjer igjen, sier Zollitsch.

I februar ble det kjent at over 170 elever sier de er blitt seksuelt misbrukt av prester ved skoler tilhørende den katolske Jesuitt-ordenen i Tyskland. 


Drevet av pavens brorEn av sakene knytter seg til det kjente Regensburg-koret, som ble drevet av pavens bror Georg Ratzinger mellom 1964 og 1994.

Også Østerrike rammes av skandalen om seksuelt misbruk av elever ved katolske skoler. Tre prester har fått får sparken fra et kloster nord i Østerrike etter at de ble anklaget for overgrep mot elever på 1980-tallet.

I tillegg til kirkene i Tyskland og Østerrike er også katolikkene i Irland, Nederland og USA rammet av anklager om seksuelt misbruk av barn.

- Overgrepsskandalene skyldes demoner, mener sjefseksorsist.
(NTB)

VISITT: Pave Benedict XVI i privat samtale med Robert Zollitsch. Foto: AFP
VISITT: Pave Benedict XVI i privat samtale med Robert Zollitsch. Foto: AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!