- Kirken er sex-fiksert

- Hver eneste gang det er snakk om moral, ender Kirken i en diskusjon om seksuallivet vårt. Biskopen og kirkens menn er mer opptatt av sine ansattes underliv enn om de lever i pakt med kjærlighetsbudet, mener Grete Knudsen, leder for kirke-, utdannings- og forskningskomiteen i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets tidligere statsråd er oppbrakt over biskop Andreas Aarflots opptreden ved å nekte vigsling av diakon John Arne Hurum Hanssen i Haugerud kirke fordi han har sex med kvinnen han er kjæreste med.

I utakt

Grete Knudsen synes statskirkelederne fokuserer på staffasje i stedet for på innhold og budskap.

- Vi har fulgt nøye med på utviklingen i Kirkens personalpolitikk. Den er dessverre ikke i pakt med tida. Kirken reagerer sterkt på at deres ansatte har sex uten å være gift, men bryr seg mindre om om ektefeller er lykkelige og behandler hverandre med respekt, sier hun.

Hun stusser over at Kirken aksepterer skilsmisse og gjengifte, men ikke sex før ekteskapet.
- Konsekvensen må da bli at det er bedre å gifte seg først, teste ut samlivet og bryte ut hvis det ikke fungerer, framfor å bli sikker i sitt valg etter å ha blitt kjent med partneren i et kjærlighetsforhold og samboerskap før en gifter seg. En sånn tankegang har jeg vanskelig for å forstå. Grete Knudsen reagerer sterkt på biskopens behandling av Haugerud-diakonen.

- Jeg synes det er helt forferdelig når biskopen og Kirken straffer diakonen fordi han er ærlig, mens man godtar løgn eller fortielse fra andre. Kirkens homofobi har lenge vært kjent. Her gjelder det ikke engang homofili, men et kjærlighetsforhold mellom mann og kvinne. Mye tyder på at Kirken nå strammer til sin moralske kontroll. Det lover ikke godt.

Reaksjonære

Kirkekomiteens leder er skuffet over passiviteten til Bondevik og hans statsråder.

- Regjeringen har ingen kirkepolitikk. Dermed kan statskirkens ledere få holde på med sin gammeldagse og reaksjonære personalbehandling. I Bibelen heter det at det største av alt er kjærligheten. Hvor blir det av kjærlighetsbudet i biskopens og Kirkens egen praksis når et menneske opplever kall til å påta seg en oppgave i Kirken, men må gi avkall på kjærligheten for å tilfredsstille biskopens krav? spør stortingsrepresentant Grete Knudsen.

FORFERDELIG:</B> - Jeg synes det er forferdelig når biskopen og Kirken straffer diakonen fordi han er ærlig, mens man godtar løgn og fortielse fra andre, sier Grete Knudsen.