Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kirken har mye å be homofile om unnskyldning for

- Kirken har mye å be de homofile om unnskyldning for. Jeg håper ettertiden vil vise at dette var en god dag for Den norske kirke, sa biskop Rosemarie Köhn etter avgjørelsen mandag om å gjeninnsette Siri Sunde som prest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Homofile har langt inn i dette århundre vært en utstøtt og trakassert gruppe mennesker som kirken ikke har forsvart og vist omsorg for - slik en skulle forvente ut fra evangeliet og kristen etikk, sier Rosemarie Köhn.

- Selv opplever jeg at denne saken i siste instans handler om «å være tro mot sannheten i kjærlighet». Med samme rett som Kirken har endret standpunkt i andre saker, bør Kirken nå endre sitt syn på homofili, sier Köhn, som overfor NTB medgir at hun sov dårlig og gruet seg kolossalt natten før hun meddelte sin avgjørelse.

- Hovedbegrunnelsen for å gjeninnsette en prest som jeg vet gjør en god jobb, ligger i Jesu kjærlighet og hans inkluderende holdning til alle mennesker, sier Köhn.

Ville ha tapt

Biskopen sier hun har brukt mye tid også på å få utredet de arbeidsrettslige sidene av Siri Sunde-saken. Kirkestatsråd Lilletun har vært åpen for å bevilge penger som kunne gitt Sunde andre kirkelige stillingsmuligheter.

- Men det ville jukseri, sier Köhn, som ikke ville ta et standpunkt som kunne ha utløst en arbeidsrettssak som hun verken juridisk eller teologisk tror på, og som Siri Sunde antakelig ville ha vunnet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media