Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kirken må beklage

TRONDHEIM (Dagbladet): Romanifolket - som består av det vi i Norge kjenner som tatere og sigøynere - krever nå en offentlig unnskyldning fra Den norske kirken. Kravet blir framsatt i et brev som skal overleveres Kirkemøtet i Trondheim i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirken og dens menn blir i brevet beskrevet som pådrivere for det som betegnes som et folkemord på en liten og forsvarsløs minoritet.

- Vi har lister med navn på prester og andre kirkemedarbeidere som har gjort overgrep , sier visepresident Roger Rydberg og ordfører Robert Rydberg i Romanifolkets Kommisjonsråd, som representerer de cirka 2000 personene som i dag identifiserer seg som romani i Norge.

De hevder å kunne dokumentere barnetyveri, seksuelle overgrep, tvangsplassering av familier i konsentrasjonsleirer, tvangssterilisering og andre lidelser Kirken og den norske stat har påført deres folk.
- Men Kirken har ikke vist noen form for anger eller vilje til å gjøre bot, sier Roger og Robert Rydberg.
De mener at en offentlig unnskyldning vil ha mye å si for romanifolkets selvfølelse, og gjøre noe med myter og holdninger.

Hele Norges coronakart