Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kirken må slutte med overgrepene

- Kirken må slutte å holde folk nede, og be om unnskyldning for det etterpå, mener medlem av kirkerådet, Ragnhild Hellemo. Flertallet av rådet føler seg utfordret og sviktet av at biskop Rosemarie Køhn gjeninnsatte lesbiske Siri Sunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Køhns vedtak om å la Siri Sunde fortsette som kapellan vekker sterke følelser innad i kirken. I dag var det Kirkerådets tur til å uttrykke sin misnøye med den kontroversielle biskopen.

- Rådet føler seg utfordret av Køhn, og ber bispemøtet avklare hvordan det ser på ansettelse av homofile i vigslete stillinger, sier leder av Kirkerådet Gunvor Kongsvik til Dagbladet :på nettet.

I klartekst betyr dette at Kirkerådet føler seg sviktet av Køhn, og ber bispemøtet ta affære.

Tre uenige

Av rådets 15 medlemmer var tre uenige i uttalelsen som ble lagt fram i ettermiddag. Ragnhild Hellemo mener kirken å holde enkeltgrupper i samfunnet nede med sin behandling av homofile.

- Det må bli en slutt på at kirken holder folk nede, for så å be om unnskyldning for det etterpå, mener Hellemo. De siste årene har både samer og tatere fått en velfortjent unnskyldning for den mildt sagt dårlige behandlingen de har fått av kirken opp gjennom historien.

Hellemo mener kirken bør ha lært av dette, og heller ligge litt i forkant.

- Jeg ville inkludert homofile i kirken, men jeg ser saken i litt videre persektiv enn flertallet i kirken, sier Hellemo.

Selv om Køhn nå høster storm for sin håndtering av Sunde-saken, risikerer hun ikke jobben.

Hvilke reaksjoner risikerer Køhn for sin håndtering av denne saken?

- Vi har ingen instruksjonsmyndighet overfor bispemøtet. Det er bare Kongen i statsråd som kan avsette en biskop, forklarer rådsleder Kongsvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media