Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirken skjulte sexmisbruk i flere år

Den katolske kirken i Irland hemmeligholdt opplysninger om prester som misbrukte barn så sent som i forfjor, ifølge en ny regjeringsrapport.

MISBRUK: Den katolske kirken i Irland har lagt lokk rundt misbruk av barn. Illustrasjonsfoto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
MISBRUK: Den katolske kirken i Irland har lagt lokk rundt misbruk av barn. Illustrasjonsfoto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette handler ikke om Irland for 50 år siden. Det handler om Irland nå, sa barneminister Frances Fitzgerald på en pressekonferanse onsdag.

Den nye rapporten handler om seksuelle overgrep mot barn i bispedømmet Cloyne. Prester med ledende stillinger i kirken skal ha forsøkt å legge lokk på skandalen nesten fram til i dag.

Tidligere biskop John Magee, som har vært personlig sekretær for tre forskjellige paver, fortalte myndighetene at han rapporterte alle anklager om overgrep til politiet. Men dette viste seg senere å ikke stemme.

19 prester skal ha misbrukt barn i perioden fra 1996 til 2008 i bispedømmet Cloyne. Magee trakk seg fra stillingen sin i fjor.

(NTB)