Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirken vil ha bønnerom på offentlige skoler

Ole Christian Kvarme misliker byrådets vedtak om å si nei til bønnerom på skoler i Oslo.

Misfornøyd: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme vil at elever skal kunne praktisere sin tro i hverdagen. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
Misfornøyd: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme vil at elever skal kunne praktisere sin tro i hverdagen. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er kapell og stille rom på universiteter og høyskoler, på sykehus og i fengsel. Etter mitt syn er dette et forhastet vedtak uten tanke på rekkevidden, sier Oslo-biskop Ole Chr. Kvarme som misliker byrådets vedtak om å si nei til bønnerom på skoler i Oslo.

Han mener at skolen må ta lokalsamfunnet på pulsen og ikke stenge for at elever skal kunne praktisere sin tro og være religiøse mennesker i hverdagen.

- Det gjelder kristne og muslimer, så vel som barn og unge med annen tro. Her sitter den enkelte skole med stor lokalkunnskap om hvordan dette best kan ivaretas, sier Kvarme.

Får støtte Skolebyråd Torger Ødegård (H) i Oslo stoppet i forrige uke planene om muslimsk bønnerom ved Hellerud videregående skole. Ødegård får støtte fra tidligere stortingsrepresentant Afshan Rafiq (H). Fredag sa hun til NTB at de fleste utmerket klarer å tilpasse sine bønnerutiner når det passer dem.

Tina Shagufta Kornmo i LIM-nettverket (nettverk for likestilling, integrering og mangfold) er enig.

- Det er et paradoks om vi, etter å ha jobbet 20-30 år for å få kristendommen ut av klasserommet, skulle begynne å lage spesialordninger for religiøse grupper. På skolen er det læring som er det viktige, å legge til rette for religionsutøvelse er ikke skolens primæroppgave, sa hun til Dagsavisen fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media