- Kirken vil sparke Einar Gelius

Sex-boka får trolig følger.

FÅR TROLIG SPARKEN: Sogneprest Einar Gelius, som her taler til menigheten for første gang etter sexbok-oppslagene. FOTO: PER FLÅTHE
FÅR TROLIG SPARKEN: Sogneprest Einar Gelius, som her taler til menigheten for første gang etter sexbok-oppslagene. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kirken vil reise avskjedssak mot sogneprest i Vålerenga menighet, Einar Gelius. Det melder NRK.

Gelius skal ha fått beskjed om dette i et brev fra biskopen i Oslo. Saken skal opp i et ekstraordinært møte i Bispedømmerådet i slutten av måneden.

Sex-bok Dette kommer etter at Gelius i Dagbladet fortalte om sin nye bok, som bærer tittelen «Sex i Bibelen».

Harald Hegstad, leder i Oslo bispedømmeråd, ønsker ikke å bekrefte NRKs opplysninger.

- Jeg vet at biskopen jobber med denne saken, men det er ikke fremmet noen sak for oss enda. Vi må ta stilling til saken når den eventuelt havner hos oss, sier Hegstad til Dagbladet.

Full tillit Han presiserer at han har full tillit til at biskop Ole Christian Kvarme vil håndtere saken på en god måte. Kvarme reagerte svært sterkt da Gelius' bok kom ut.

- Denne boka kunne vi vært foruten sa Oslo-biskopen allerede før han hadde lest den. Sexlivet til Jesus I «Sex i Bibelen» skriver Gelius også at han tror Jesus kan ha hatt sex, at han vil oppfordre til bruk av porno og at han mener sex før ekteskapet er uproblematisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer