Kirkens Nødhjelp: - Send soldater til Kongo

Når engasjementet i Afghanistan trappes ned.

LANGVARIG ELENDIGHET: Etter Holocaust er det ingen krig som har tatt flere liv enn den andre Kongo-krigen. Nå vil Kirkens Nødhjelp ha norske styrker inn i landet. Foto: AFP/Scanpix
LANGVARIG ELENDIGHET: Etter Holocaust er det ingen krig som har tatt flere liv enn den andre Kongo-krigen. Nå vil Kirkens Nødhjelp ha norske styrker inn i landet. Foto: AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Kirkens Nødhjelp krever at Norge sender soldater til Kongo når engasjementet i Afghanistan trappes ned.

Organisasjonen mener Norge må bidra til FNs innsats i det sentralafrikanske landet, melder NRK.

- Det som skjer, er at stadig nye mennesker, tusenvis av kvinner, utsettes for helt groteske overgrep. Det er en provokasjon mot kvinner i hele verden at verdenssamfunnet sitter og ser på at dette fortsetter år ut og år inn, sier utenlandssjef Anne Kristin Sydnes i Kirkens Nødhjelp.

Hun betegner situasjonen i Kongo som helt uakseptabel og går inn for å trappe opp den internasjonale innsatsen for å beskytte sivile i landet.

Sydnes mener forsvarsminister Grete Faremo (Ap) har kommet med tydelige signaler om at Norge skal trappe ned sin militære innsats i Afghanistan. Kirkens Nødhjelp ønsker seg nå en diskusjon om hvor de norske styrkene skal settes inn neste gang.

Utenrikspolitisk talsmann Svein Roald Hansen i Arbeiderpartiet svarer at det vil ta flere år før det er nok ledige soldater til å kunne vurdere et oppdrag i Kongo.

(NTB)

MED KONTROVERSIELT FORSLAG: Anne Kristin Sydnes. Foto: AP/Scanpix
MED KONTROVERSIELT FORSLAG: Anne Kristin Sydnes. Foto: AP/Scanpix Vis mer