Israel- og Palestina-konflikten:

Kirkens Nødhjelp-ansatt utvist fra Israel

Samtidig som Norges nye utenriksminister er på besøk i landet. - Norge stiller seg kritiske til dette, sier Eriksen Søreide.

UTVIST: Liv Snesrud er ansatt i Kirkens Nødhjelp, og ble i helga nektet adgang til Israel. Foto: Kirkens Nødhjelp
UTVIST: Liv Snesrud er ansatt i Kirkens Nødhjelp, og ble i helga nektet adgang til Israel. Foto: Kirkens Nødhjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som Norges ferske utenriksminister, Ine Eriksen Søreide, nå er i Israel og de palestinske områdene på sitt første offisielle besøk, ble en norsk hjelpearbeider utvist fra Israel i helga, skriver den israelske avisa Ha'aretz.

Kirkens Nødhjelp bekrefter at deres ansatte, Liv Snesrud, ble nektet innreise til Israel, internert og så sendt ut av landet lørdag ettermiddag.

- Vi bestrider grunnlaget for innreisenekten, sier Håkon Haugsbø, kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp.

Beklager sterkt

Snesrud er tilknyttet det såkalte EAPPI-programmet, som er et felles kirkelig humanitært arbeid for å forebygge brudd på menneskerettighetene på Vestbredden og i Jerusalem.

- Det er ikke første gangen medarbeidere tilknyttet ledsagerprogrammet blir nektet adgang til Israel. Men vi vil sterkt bestride anklager om at vår medarbeider gjennom sitt arbeid har lagt til rette for ulovlig innvandring til Israel, sier Haugsbø.

Han fortsetter:

- Vi reagerer sterkt på denne typen beskyldninger mot en medarbeider tilknyttet et humanitært program som er gitt høy prioritet av FN, og vil be israelske myndigheter om en forklaring på dette, sier Haugsbø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer