Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirkens Nødhjelp får nødhjelp

Vil sette inn assisterende generalsekretær etter kritikk av arbeidsmiljøet.

Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD
Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kirkens Nødhjelps generalsekretær Atle Sommerfeldt skal få hjelp til å utvikle arbeidsmiljøet i organisasjonen av en assisterende generalsekretær, opplyser organisasjonen på en pressekonferanse i dag.

Styret i organisasjonen har i dag sittet i møte i fem timer, to timer på overtid.

Dagbladet har i en rekke artikler satt fokus på kritikkverdige forhold ved arbeidsmiljøet i nødhjelpsorganisasjonen. 20. november kom en rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet som konkluderer med at det har foregått hendelser som kan betegnes som trakassering i organisasjonen.

- Vi erkjenner alvoret i rapporten, og at vi har et påtrengende behov for en gjennomgang i organisasjonen, sier styret i en uttalelse.

Den assisterende generalsekretæren skal få et hovedansvar sammen med generalsekretæren for å utvikle internkultur og drive organisasjonsutvikling.

Av rapporten går det fram at ledelsen i Kirkens Nødhjelp fikk den første skriftlige klagen på arbeidsmiljøet allerede i 2003 - uten å følge opp med tiltak. I stedet tilspisset problemene seg.

På pressekonferansen opplyser også Sommerfeldt at en avdelingsleder som har vært innblandet i anklagene om trakassering, vil fratre sin stilling etter eget ønske.

Først etter at Dagbladet i vår avslørte at de tillitsvalgte hadde varslet om mobbing, tok ledelsen affære og omplasserte en avdelingsleder som i årevis skal ha trakassert og fryst ut medarbeidere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media