Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD
Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Kirkens Nødhjelp får nødhjelp

Vil sette inn assisterende generalsekretær etter kritikk av arbeidsmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kirkens Nødhjelps generalsekretær Atle Sommerfeldt skal få hjelp til å utvikle arbeidsmiljøet i organisasjonen av en assisterende generalsekretær, opplyser organisasjonen på en pressekonferanse i dag.

Styret i organisasjonen har i dag sittet i møte i fem timer, to timer på overtid.

Dagbladet har i en rekke artikler satt fokus på kritikkverdige forhold ved arbeidsmiljøet i nødhjelpsorganisasjonen. 20. november kom en rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet som konkluderer med at det har foregått hendelser som kan betegnes som trakassering i organisasjonen.

- Vi erkjenner alvoret i rapporten, og at vi har et påtrengende behov for en gjennomgang i organisasjonen, sier styret i en uttalelse.

Den assisterende generalsekretæren skal få et hovedansvar sammen med generalsekretæren for å utvikle internkultur og drive organisasjonsutvikling.

Av rapporten går det fram at ledelsen i Kirkens Nødhjelp fikk den første skriftlige klagen på arbeidsmiljøet allerede i 2003 - uten å følge opp med tiltak. I stedet tilspisset problemene seg.

På pressekonferansen opplyser også Sommerfeldt at en avdelingsleder som har vært innblandet i anklagene om trakassering, vil fratre sin stilling etter eget ønske.

Først etter at Dagbladet i vår avslørte at de tillitsvalgte hadde varslet om mobbing, tok ledelsen affære og omplasserte en avdelingsleder som i årevis skal ha trakassert og fryst ut medarbeidere.

Bråket i Kirkens Nødhjelp

19. april i år avslørte Dagbladet at fagforeningene i Kirkens
Nødhjelp (KN) hadde tatt opp meldinger om mobbing og
trakassering med ledelsen.
-Én følge av opprullingen ble at en avdelingsleder måtte gå
fra sin stilling.
-Nødhjelpsorganisasjonen ba Arbeidsforskningsinstituttet lage
en rapport om arbeidsmiljøet i KN.
-Rapporten inneholder skarp kritikk av ledelsens håndtering av
mobbevarslene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer