Kirkens nødhjelp-klinikk bombet på Gazastripen

Jevnet med jorden av israelsk rakett.

GAZA I DAG: En norskfinansiert klinikk ble ødelagt av en israelsk rakett i dag.Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner
GAZA I DAG: En norskfinansiert klinikk ble ødelagt av en israelsk rakett i dag.Foto: AP Photo/Sebastian ScheinerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En klinikk som er finansiert av Kirkens Nødhjelp, ble nær jevnet med jorden da den ble truffet av en rakett i et israelsk luftangrep i Gaza by lørdag.

Klinikken for palestinske mødre og barn var evakuert før angrepet skjedde. Ingen personer ble skadd, men hele bygningen med alt utstyr og medisiner ble fullstendig ødelagt, melder Kirkens Nødhjelp.

- Dette er nok en tragisk bekreftelse på at Israel ikke er i stand til å skille mellom militære og sivile mål, sier generalsekretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp i en pressemelding.

Klinikken lå midt i den tett befolkede bydelen Shajaih i Gaza by. Beboerne i området hadde flyktet i all hast kort tid før angrepet etter at en annen rakett slo ned i bydelen, hvor det bor 80.000 mennesker.

Klinikken blir delfinansiert av Kirkens Nødhjelp gjennom ACT, en internasjonal paraplyorganisasjon for kirkenes nødhjelpsorganisasjoner. Klinikken ble drevet av Kirkerådet i Midtøsten og de ansatte var palestinere.

- Jeg tør knapt tenke på konsekvensene dersom klinikken hadde vært full av pasienter og ansatte, sier Liv Steimoeggen, som er Kirkens Nødhjelps områderepresentant for det palestinske området. (NTB)