Kirkens Nødhjelp og Røde Kors åpner Tyrkia-konto

Oslo (NTB): Kirkens Nødhjelp og Norges Røde Kors samarbeider om å samle inn penger til de jordskjelvrammede i Tyrkia. Torsdag åpnet de to organisasjonene en felles konto og et felles givernummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er for øyeblikket størst behov for telt og tepper i tillegg til rent vann, sier nødhjelpsadministrator i Norges Røde Kors, Jan Borgen. Han befinner seg i det rammede området.

Søndag kom et norsk feltsykehus i drift i den jordskjelvrammede byen Izmit. 18 norske leger og sykepleiere, to teknikere og en administrator jobber for å hjelpe pasienter etter det kraftige jordskjelvet for en uke siden. Norges Røde Kors har foreløpig sendt 5.000 tepper og medisinsk førstehjelpsutstyr til omkring 3.000 pasienter, opplyser organisasjonen i en pressemelding.

Kirkens Nødhjelp sender i disse dager 200 familietelt til Tyrkia. Organisasjonen har to vann- og sanitæreksperter i Izmit og vil om kort tid sende ytterligere to medarbeidere.

Det er mulig å støtte de to organisasjonenes arbeid i Tyrkia på konto nummer 69 og givernummer 820 43 043. Ved å ringe dette nummeret gir man 100 kroner.