Kirker brent i Pakistan

Sinte demonstranter angrep kristne symboler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sinte, muslimske demonstranter, de fleste av dem ungdommer, tok til gatene etter en brann som fredag ødela flere Koran-bøker, melder den pakistanske avisa Dawn.

En kristen mann ble beskyldt for å ha startet brannen på en muslimsk skole i Sangla Hill, ti mil nordøst for Lahore, ifølge AP.

Shahbaz Bhatti, leder for Pakistans Minoritetsallianse, avviser anklagene.

- Bøkene ble ikke brent av en kristen, sier han. - Ingen kristne kunne engang tenke seg å gjøre det. Vi har stor respekt for Koranen og Islams profet.

Pakistansk politi melder at en en gruppe på rundt 1 500 mennesker skal ha tent på to kirker, sammen med flere andre hus.

Ti timer etter at den kristne mannen skal ha startet brannen, oppfordret muslimske ledere til samling. Dagen etter oppfordret lederne til streik.

De fikk svar.

En stor gruppe mennesker samlet seg foran byens rådhus, bevæpnet med hockey-køller, jernstenger og økser. Flere av dem skal også ha hatt med seg dunker med parafin.

SVIDD: Restene av en av kirkene som ble brent lørdag. Foto: Scanpix
SVIDD: Restene av en av kirkene som ble brent lørdag. Foto: Scanpix Vis mer

Lederne for oppmøtet skal deretter ha oppildnet massene til å å gå til angrep på alle symboler for den kristne minoriteten.

Deretter skal de ha tent på tre kirker, sammen med en rekke andre bygninger. Opptøyene startet først da politiet slo tilbake med tåregass og batonger.80 personer ble brakt inn etter demonstrasjonene.

Samtidig opplyste de demonstrantene om at den kristne mannen nå var tatt inn til avhør.

Pakistan er hovedsakelig muslimsk. Religiøse minoriteter utgjør bare tre prosent av folketallet. Sangle Hill har tre hundre kristne familier.

ETTERFORSKES: En pakistansk politimann noterer under en granskning i Sangle Hill.