Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirker påtent i nye Charlie-opptøyer

Franskmenn i Niger bedt om å holde seg innendørs.

 SATT I BRANN:  Minst sju kristne gudshus er satt i brann i Nigers hovedstad Niamey lørdag i protest mot karikaturtegninger i satirebladet Charlie Hebdo og mot at landets president Mahamadou Issoufou deltok i solidaritetsopptoget i Paris. Plakaten har bidskapet "Charlie og hans allierte er lyst i bann". Foto: Tagaza Djibo, Reuters/NTB Scanpix.
SATT I BRANN: Minst sju kristne gudshus er satt i brann i Nigers hovedstad Niamey lørdag i protest mot karikaturtegninger i satirebladet Charlie Hebdo og mot at landets president Mahamadou Issoufou deltok i solidaritetsopptoget i Paris. Plakaten har bidskapet "Charlie og hans allierte er lyst i bann". Foto: Tagaza Djibo, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre personer ble drept i nye karikatur-opptøyer i Niger lørdag.

Dermed er til sammen åtte mennesker drept de siste to dagene. Frankrike fordømmer angrepene.Politiet skjøt tåregass mot demonstranter som lørdag kastet stein og satte fyr på minst sju kirker i protest mot satiremagasinet Charlie Hebdos tegninger.

Politiet opplyste at to utbrente lik ble funnet inne i en av kirkene.

Den tredje døde personen ble funnet i en bar. Lørdag kveld sendte det franske utenriksdepartementet ut en fordømmelse av de voldelige opptøyene i Nigers hovedstad Niamey.

Like før hadde 20 muslimske lærde gått sammen om en oppfordring til demonstrantene i om å roe seg.

Franskmenn i det vestafrikanske landet blir bedt om å holde seg innendørs.

Fredag ble fem mennesker drept i voldelige protester i byen Zinder i den tidligere franske kolonien.

I hovedstaden Niamey avfyrte politiet lørdag tåregass mot demonstranter som deltok i en ny protest i Niger mot Charlie Hebdos Muhammed-tegning lørdag.

Minst 1 000 ungdommer samlet seg ved den store moskeen i hovedstaden Niamey, melder nyhetsbyrået AFPs reporter på stedet. Noen av demonstrantene kastet stein på politiet.

Både fredag og lørdag ble det meldt om at kirker var blitt stukket i brann under opptøyene.

(NTB-AFP-Reuters).