Kirkesølvet ble reddet

HERØY/BERGEN (Dagbladet): Brannskapet med kirkesølvet i er det eneste som ble reddet da den 80 år gamle Herøy kirke brant ned til grunnen natt til i går. Problemet er at man ikke vet hvor nøkkelen er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KIRKESØLVET: Herøysamfunnet håper at Kirkesølvet har holdt seg uskadd i dette brannskapet som sokneprest Jens Terje Johnsen fant i ruinene.

For fungerende sokneprest Jens Terje Johnsen var det i går ukjent hvor nøkkelen er gjemt. Men han regner med gåten er løst med det første.

Mange hundre mennesker samlet seg utenfor Herøy kirke natt til i går og utover dagen for å se den 80 år gamle kirken lagt i ruiner av en brann.

Presten ble vekket av brannvesenet natt til i går. En person hadde passert kirken i Fosnavåg og sett røyk sive ut fra veggene.

- Jeg gikk inn i kirken sammen med brannmannskapene for å søke etter brannkilden. Men det var så mye røyk at vi ikke klarte å komme oss lenger enn til sakristiet, sier Johnsen. - Det virket som ilden har startet i kjelleren hvor sikringstavlen og elektriske kabler er plassert, sier han.

Brannøvelse

Det elektriske utstyret i kjelleren var relativt nytt, men spredningsnettet ut fra sikringstavlen var gammelt. Kirken var godt utstyrt med brannslokkingsutstyr, men det manglet sprinkleranlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer