Kirketjener dømt for overgrep

Lokket med seg 14-åring opp i kirketårnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Overgrepet skjedde i klokketårnet til en kirke i indre Romsdal sommeren 2009. Da lokket den 58 år gamle kirketjeneren med seg en 14 år gammel gutt opp i kirketårnet.

I dommen fra Romsdal tingrett fremgår det at den unge gutten greide å rømme underveis i overgrepet.

«Fornærmede har forklart at tiltalte ba ham kikke ut av et vindu oppe i klokketårnet i kirken, hvorpå tiltalte presset ham opp mot veggen med én hånd samtidig som han førte den andre hånden opp mellom bena hans og i skrittet. Tiltalte dro deretter ned fornærmedes bukser, joggebukse uten snøring, og underbuksen.

Ifølge fornærmede berørte tiltalte hans penis både over og under klærne, samtidig som han pustet tungt. Og da tiltalte forsøkte å gripe rundt fornærmedes penis ropte han at tiltalte skulle komme seg unna samtidig, som han fikk skubbet og sparket seg løs.

«Han løp mot trappen ned fra klokketårnet, men hadde vanskeligheter med å bevege seg som følge av at buksene hans var nede på knærne. Som følge av dette delvis falt han ned trappen og løp til et lite hus som lå like ved kirken som han gjemte seg bak»Dette fremgår av dommen som ble kunngjort i Romsdal tingrett i dag. Det gikk to år fra overgrepet skjedde til gutten fortalte det til sin kontaktlærer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer