KIRSTI SLINNING:

Døde etter slåsskamp på Alexandra Hotel i Molde.

Foto: Fagforbundet
KIRSTI SLINNING: Døde etter slåsskamp på Alexandra Hotel i Molde. Foto: FagforbundetVis mer

Kirsti Slinning (53) ble drept av kjæresten

Den 53 år gamle tobarnsmoren og hovedtillitsvalgte døde etter slåsskamp med kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet) Politiet gikk i formiddag ut med navnet på den drepte Ålesundskvinnen.

Politiets påtaleansvarlig, Laura Havdal, skriver i en pressemelding sendt ut for kort tid siden, at siktelsen er oppgradert på bakgrunn av den foreløpige obduksjonsrapporten. Fra legemsbeskadigelse med døden til følge, er den endret til forsettlig drap etter straffeloven § 233 første ledd.

Kjærester - Både avdøde og siktede deltok på en konferanse på hotellet.  Avdøde og siktede har hatt et forhold til hverandre siden våren 2011. Den aktuelle hendelsen skjedde på hennes hotellrom, skriver politiet.

Havdal skriver at siktede i avhør, ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.


Klokken 14 i dag startet kontorforretningen der varetekstfengsling av den siktede mannen fra nordmøre blir behandlet.

Rundt klokken halv fire i ettermiddag vil påtaleansvarlig ved Romsdal Politidistrikt, Laura Havdal, informere om resultatet av kontorforretningen.

Parodi Klokken 13 i dag skulle politiet i Molde etter planen holde en pressekonferanse. Den ble avlyst og i stede benyttet etterforskningsleder Arild Angen muligheten til å prate moral og etikk til de rundt 20 fremmøtte journalistene.

Angen uttrykte skuffelse over at to lokalaviser i dagens utgaver identifiserte Kirsti Slinning med navn og bilde.

- Da jeg så Romsdal Budstikke i dag, kastet jeg den rett i søpla. Dette skjer til tross for at jeg i går sa at de pårørende ba om at dette ikke ble kjent, sa Angen.

På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor han reagerer slik, når han på gårsdagens pressekonferanse uttrykte at pressen gjerne måtte overprøve hans ønsker, svarte han:

- Min rolle er å kvalitetssikre og sørge for nok ressurser, samt ivareta de pårørendes rettigheter.

ETTERFORSKNINGSLEDER: Pressekontakt og pårørendekontakt ved Romsdal Politdistrikt Arild Angen FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
ETTERFORSKNINGSLEDER: Pressekontakt og pårørendekontakt ved Romsdal Politdistrikt Arild Angen FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

Angen er både pårørendekontakt, presseansvarlig og etterforskningsleder.

- Det er kanskje en uheldig sammenblanding av roller. Men uansett hvilken side man står på, må man vise medmenneskelighet. Det er tøft og det er mange offer her, sa han under sin irettesettelse av pressen.

Problematisk rollefordeling Nyhetsredaktør i Romsdals Budstikke, avisen Angen kastet i søppelbøtta, Per-Kristian Bratteng, sier til Dagbladet at han er overrasket over at Angen valgte å bruke en varslet pressekonferanse til kun å snakke om presseetikk.

- Rollene Angen har er problematiske for en etterforskningsleder som er både pressekontakt og pårørendekontakt for politiet, sier Bratteng.

Han finner det en smule underlig at pressen ikke fikk vite noe nytt om utviklingen i saken.

- Men jeg har et godt håp om at vi får mer informasjon fra politiet senere i ettermiddag, avslutter han.

Politiet ville ikke gi noe informasjon om hva som står i den foreløpige obduksjonsrapporten. Heller ikke hvordan den siktede stiller seg til skyldspørsmål og varetekstfengsling.

ROLLEPROBLEM: Nyhetsredaktør i Romsdals Budstikke, Per-Kristian Bratteng, mener etterforskningslederens mange roller er problematisk. FOTO: Kjell Langmyren/Romsdals Budstikke
ROLLEPROBLEM: Nyhetsredaktør i Romsdals Budstikke, Per-Kristian Bratteng, mener etterforskningslederens mange roller er problematisk. FOTO: Kjell Langmyren/Romsdals Budstikke Vis mer