Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrepet i London:

Kirsty (28) løp for å hjelpe andre, da hun ble drept i London-terroren

- Hun elsket å hjelpe folk. 

Foto: Privat/NTB Scanpix
Foto: Privat/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australske Kirsty Boden (28) var en av de sju som ble drept i angrepet i London lørdag kveld. Det opplyser familien hennes i en uttalelse gjengitt av politiet i London.

- Kirsty var elsket av sin kjæreste, familie og venner. Hun var en utrolig utadvent, snill og sjenerøs person, som elsket å hjelpe folk. Å hjelpe folk var det hun elsket å gjøre i jobben sin som sykepleier og hver eneste dag ellers, sier familien i en offentlig uttalelse.

Boden jobbet i det britiske helsevesenet, og ifølge den australske nyhetskanalen Channel Nine skal Boden ha forsøkt å hjelpe en av de skadde i terrorangrepet - da hun selv ble angrepet og drept av en av terroristene.

- Mens hun løp mot faren, i et forsøk på å hjelpe andre som ble skadd på brua (London Bridge), ble dessverre Kirsty drept. Vi er så stolte over Kirstys modige innsats, som viser hvor uselvisk, omsorgsfull og heroisk hun var. Kirsty, vi elsker deg og vi vil savne deg kjære, sier familien.

Familien sier at de ikke vil komme med ytterligere kommentarer til tragedien som har rammet dem, og ber om å få sørge i fred.

Boden er det tredje offeret for bil- og knivangrepet som er identifisert. De to andre er kanadiske Christine Archibald (30) og briten James McMullan (32).

- Vår smerte blir aldri borte

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/67655496 Vis mer

McMullan, som er fra London, var det andre navngitte dødsofferet etter terroren, skriver britiske Independent.

Søstera Melissa McMullan var oppløst i tårer da hun i går kveld gikk ut i britiske medier med dødsbudskapet, melder Sky News.

- I morges mottok vi nyheter fra politiet om at min brors bankkort er funnet på en av kroppene etter lørdagens brutale angrep, men de kan ikke formelt identifisere ham før likskuedommerens arbeid begynner i morgen, uttalte hun.

- Selv om vår smerte aldri vil bli borte, er det viktig for oss alle å fortsette med våre liv i direkte motsetning til de som ville prøve å ødelegge oss, sier den sorgtunge søsteren.

Sju ble drept og 48 skadd da tre terrorister først kjørte inn i folkemengden ved London Bridge med bil, for deretter å gå løs på tilfeldige ofre i området med lange kniver.

Alle de tre antatte terroristene er nå navngitt av britisk politi, som Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane og Youssef Zaghba.

Flyttet til Europa for å være med forloveden
Christine Archibald, som var det første offeret for bil- og knivangrepet som ble identifisert seint søndag kveld, jobbet med hjemløse i Canada før hun flyttet til Europa for å være sammen med forloveden sin.

Archibald «ville ikke hatt noen forståelse for den skruppelløse ondskapen som forårsaket hennes død», skrev familien i en uttalelse gjengitt av det kanadiske utenriksdepartementet.

Uttalelsen komr kort tid etter at statsminister Justin Trudeau opplyste at en av landets borgere var blant de drepte.

- Canada fordømmer på det sterkeste det meningsløse angrepet i London, som drepte og skadet mange uskyldige mennesker. Hjertet mitt er knust over nyheten om at en kanadier er blant de drepte, sa Trudeau i en uttalelse søndag.

DASHCAM: Radoslav Petrov kjørte over London Bridge like etter at en varebil hadde meid gjennom en folkemengde. Videoen viser mennesker i sjokk som kommer løpende i kaoset kort tid etter hendelsen. Video: CNN / Radoslav Petrov Vis mer
Hele Norges coronakart