Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirurg arrestert og fengslet for seksuelt overgrep mot pasient

Anmeldt av kvinne for seksuell handling foran plastisk operasjon i Porsgrunn.

 ANMELDT OG FENGSLET:  En plastisk kirurg er arrestert i Oslo og varetektsfengslet av Nedre Telemark tingrett etter anmeldelse fra en kvinnelig pasient. ILLUSTRASJONSFOTO: LISA EASTMAN, SCANPIX.
ANMELDT OG FENGSLET: En plastisk kirurg er arrestert i Oslo og varetektsfengslet av Nedre Telemark tingrett etter anmeldelse fra en kvinnelig pasient. ILLUSTRASJONSFOTO: LISA EASTMAN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En mannlig kirurg i 30-årene er pågrepet av politiet og varetektsfengslet for seksuelt krenkende og uanstendig adferd mot en kvinnelig pasient.

Kvinnen anmeldte saken til helsetilsynet, som igjen varslet politiet og fylkeslegen i Telemark.

Politiet fikk anmeldelsen 3. september, og pågrep kirurgen sist torsdag - seks dager seinere. 

For lukkede dører i Nedre Telemark tingrett sist fredag ble kirurgen varetektsfengslet for en uke, melder Telemarksavisa.

Pågrepet i Oslo Etter det Dagbladet erfarer, er den fengslede legen plastisk kirurg. Han har base i Oslo.

Det anmeldte overgrepet skal ha skjedd under forberedelse til en operasjon ved en privatklinikk i Porsgrunn.

Ifølge Telemarksavisa har han jevnlig arbeidet ved Sykehuset Telemark og private klinkikker i fylket.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Gøran Møller Christiansen i Advokatfirmaet Elden, bekrefter overfor Dagbladet at mannen ble pågrepet i Oslo. Han vil ikke oppgi personailia om sin klient eller detaljer rundt anmeldelsen så lenge saken er under etterforskning.

Nekter straffskyld - Han nekter straffeskyld, og så vidt jeg vet har han ikke tidligere hatt noen befatning med helsetilsynet eller politiet, sier Møller Christiansen til Dagbladet.

Kirurgen og forsvareren har anket fengslingen til Agder lagmannsrett, som kommer med en kjennelse en av de første dagene.

Ifølge advokatfullmektig Møller Christiansen er hans klient siktet etter straffelovens nedre grense for seksuell handling -  paragrafene 200 og 201.

- Kirurgen stiller seg helt uforstående til at han skal ha gjort noe mer enn helt nødvendig preoperasjonelle undersøkelser i henhold til gjeldende instruks, sier forsvareren til Dagbladet.

Han understreker at denne anmeldelsen og siktelsen ikke kan sammenlignes med saker der leger er blitt dømt for seksuelle handlinger med pasienter.

Sjekker flere Det er uvanlig at politiet reagerer så raskt på anmeldelser via helsemyndighetene og at retten går med på begjæring om varetektsfengsling.

Ifølge ta.no undersøker politiet om kirurgen kan ha forgrepet seg på flere kvinner.

- Foreløpig dreier det seg kun om en kvinnelig pasient, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthe i Telemark politidistrikt til avisa.

Samarbeid Hun vil ikke gå ut med med flere opplysninger under etterforskningen og fengslingsperioden.

Fylkeslege Steinar Torbjørn Aase i Telemark sier at det er Helsetilsynet i Telemark og politiet som i samarbeid har rullet opp denne saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!