Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirurg drakk alkohol under nyretransplantasjon

Pasientene krever oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kirurg ved et Oslo-sykehus har tilstått at han drakk alkohol i en pause under en nyretransplantasjon. Fredag til uka avgjør Oslo tingrett straffen.

Mannen kan bli dømt til bøter eller fengsel i inntil tre måneder for brudd på helsepersonelloven, som krever at man avstår fra alkohol mens man er på jobb. Han kan også bli dømt til å betale oppreisning til pasienten.

- Vi krever oppreisning for grov uaktsomhet. En kirurg skal jo være edru, sier pasientens bistandsadvokat Espen Seeberg til NTB.

Han opplyser at hendelsen har hatt negative følger for pasienten, uten at han vil gå i detalj om dette.

Ifølge siktelsen kan ikke politiet påvise at kirurgen var påvirket av alkohol før han begynte å operere. Men underveis i operasjonen tok han altså en pause og overlot til en kollega å fortsette inngrepet. Selv gikk han ut og drakk alkohol. Da han kom tilbake, reagerte kollegaen, og han ble vist ut av operasjonssalen.

Dersom politiet hadde kunnet påvise at han var beruset mens han utførte inngrepet, ville han også ha blitt siktet etter straffeloven, noe som ville gitt en strengere straff.

Siden mannen har tilstått forholdet, avgjøres saken uten tiltalebeslutning og hovedforhandlinger i retten. Helsetilsynet har allerede fratatt ham autorisasjonen. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!