ETTERFORSKES: Simon Bramhall (48) har jobbet ved Queen Elisabeth-sykehuset i Birmingham i Storbritannia i mer enn ti år. Nå er han mistenkt for å ha brennmerket en pasients lever med initialene sine. Foto: SWNS/NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Simon Bramhall (48) har jobbet ved Queen Elisabeth-sykehuset i Birmingham i Storbritannia i mer enn ti år. Nå er han mistenkt for å ha brennmerket en pasients lever med initialene sine. Foto: SWNS/NTB ScanpixVis mer

Kirurg etterforskes for å ha brent navnet sitt inn i lever

Britiske Simon Bramhall (48) er nå suspendert. - Vi snakker om en pasient, ikke en autografblokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 48-åringen har jobbet ved Queen Elisabeth-sykehuset i Birmingham i Storbritannia i mer enn ti år. Nå er han suspendert fra sin stilling, melder Telegraph.

Bramhall blir beskyldt for å ha brent initialene «SB» inn i en pasients lever under en levertransplantasjon, og etterforskes nå for dette.

Den uvanlige organgraveringen skal ha blitt oppdaget da en kollega av 48-åringen gjennomførte en rutineoperasjon på den samme pasienten.

- Hundrevis Nå er frykten at kirurgen kan ha satt sitt kjennemerke også på hundrevis av andre transplantasjonspasienter han har hatt under kniven de siste åra.

- Det er ganske forbløffende at noen kan ha fått seg til å gjøre dette, spesielt en som er så erfaren som Bramhall. Jeg håper det bare er en feil. Det skal være tillit mellom kirurg og pasient, men nå, hvis beskyldningene er sanne, kan folk komme til å være i tvil om de skal oppsøke sykehuset. Jeg er rett og slett sjokkert over at noe sånt kan foregå rett under nesetippene våre, sier en kollega av Bramhall til Telegraph og legger til:

- Tenk hvis pasienten hadde dødd og var organdonor. Ville den nye eieren av leveren like at den var merket? Det tviler jeg sterkt på. Dette kan ha skjedd i hundrevis av tilfeller, hvem vet? Og det var bare tilfeldig at dette ble oppdaget, sier den sykehusansatte.

Simon Bramhall er under mistanke for å ha brukt en stråle av argon-gass, som vanligvis brukes for å tette blodårer, for å merke sin pasients lever. Eksperter mener dette vil etterlate seg overfladiske brennmerker som vanligvis ikke er skadelige.

Nekter - Det er en pasient vi snakker om her, ikke en autografblokk, sier pasientombud Joyce Robins.

Sykehuset sier at de har tatt kirurgen ut av jobb mens den interne granskingen pågår. Da Telegraph konfronterte ham, nektet Simon Bramhall for at han er suspendert.