Kirurg mistenkt for seksuelle overgrep mot over 200 barn

Detaljerte dagbøker som beskrev overgrep ble funnet i mannens hjem. Selv hevder han det er fiktive tekster om fantasier.

Det kan være den verste pedofili-saken i Frankrike noensinne: En 66 år gammel fransk kirurg er mistenkt for å ha seksuelt misbrukt over 200 barn.

I løpet av en 30-års periode skal kirurgen ha misbrukt små barn. Flere skal ha vært pasienter.

Fant dagbøker

I 2005 ble han dømt for besittelse av overgrepsmateriale mot barn, men fikk lov til å fortsette i jobben som kirurg fram til han ble pågrepet på nytt i 2017, skriver The Times.

Da ble legen ble tiltalt for fire tilfeller av voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige, ifølge l'Express. Men ransakingen av kirurgens hjem avslørte at det kan være et sjokkerende antall ofre i saken.

Da politiet ransaket mannens hjem, fant de overgrepsmateriale, dukker gjemt under gulvet og sexleketøy.

Men det viktigste funnet var dagbøker hvor han skal ha beskrevet detaljer om overgrep mot mer enn 200 navngitte barn. Dagbøkene han har skrevet siden 90-tallet.

Hvis dette bekreftes, hvis alle disse sidene i bøkene er historien om 30 år med overgrep og ikke fantasier, vil det være en av de største pedofilisakene i Frankrike, slår Charente Libre fast.

- Perverst

Advokat Francesca Satta representerer flere av de fornærmede.

- Når man åpner legens dagbok, vil man lukke den igjen med en gang. Det hele er så enormt perverst, sier hun ifølge Charente Libre.

Gjennom disse dagbøkene forsøker etterforskerne å finne potensielle ofre.

- Dusinvis av potensielle ofre har blitt identifisert og kontaktet, sier en kilde i etterforskningen til LeParisien. Ikke alle kan angivelig huske hva de kan ha blitt utsatt for, og det skal være mange som ennå ikke har anmeldt saken.

Nekter for voldtekt

Kirurgen, som har jobbet i Brittany, Touraine og Charente-Maritime, nekter for at han har voldtatt noen, men har innrømmet sin tiltrekning mot mindreårige.

Han har også innrømmet seksuelle overgrep, spesielt da han jobbet i Touraine, ifølge LeParisien.

Han hevder dagbøkene inneholder fiktive tekster om fantasiene hans. Ifølge l'Express skal kirurgen, dag etter dag, ha beskrevet overgrep han skal ha utført -blant annet på barn han hadde operert.