Kirurgen slippes løs

Kirurgen, som er fengslet for et seksuelt overgrep mot en kvinnelige pasient i Porsgrunn, slipper ytterligere varetekt.

FORSVARER: Advokatfullmektig Gøran Møller Christiansen (Advokatfirmaet Elden) forsvarer den varetektsfengsla kirurgen som er siktet for å ha forgrepet seg på en pasient mens han arbeidet ved den private sykehusklinikken Ibsen sykehuset i Porsgrunn Foto: Elden hjemmeside
FORSVARER: Advokatfullmektig Gøran Møller Christiansen (Advokatfirmaet Elden) forsvarer den varetektsfengsla kirurgen som er siktet for å ha forgrepet seg på en pasient mens han arbeidet ved den private sykehusklinikken Ibsen sykehuset i Porsgrunn Foto: Elden hjemmesideVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||PORSGRUNN (Dagbladet): - Min klient slippes løs fra varetekt i morgen. Nå skal jeg ringe ham og fortelle dette, sier advokatfullmektig Gøran Møller Christiansen ved Advokatkontoret Elden.

- Hvordan har din klient tatt dette?

- Han tar det naturlig nok tungt, for han hevder å ikke ha gjort noe galt, forteller Møller Christiansen.

Usikker Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre ved Telemark politidistrikt var usikker på spørsmålet om videre varetektsfengsling av kirurgen, da Dagbladet snakket med henne tidligere på dagen.

Hun har åpenbart endret seg, da det ikke har dukket opp nye momenter i saken. Dessuten der ikke politiet det lenger er muligheter for bevisforspillelse, da blant annet legens pc er i politiets varetekt.

Pågrep Det var i forrige uke politiet pågrep legen på hans arbeidsplass ved Oslo universitetssykehus, der han også skal drive med kirurgi.

Pågripelsen bunner i et forhold der legen skal ha innkalt en pasient til ny undersøkelse, til tross for at hun har avvist inngrep, og så fotografert henne på en måte som går langt utover rammene for vanlig undersøkelse.

Kvinnen klaget på forholdet. Senere undersøkelser viser at legen også har sex-bilder av kvinnelige pasienter på sin pc.

Ikke eneste Dette er imidlertid ikke den eneste hendelsen som ledet fram til pågripelse og en ukes varetektsfengsling.

PD skriver at fra ansettelsestidspunktet i april og fram til juni skal legen ha vist sider av seg som ikke er forenlig med de etiske retningslinjene.

Blant annet skal han ha sendt sms-er som ikke er knyttet til jobben som lege. Han har også sendt kostbare og overdådige blomsterbuketter.

Det er legens arbeidssted, Ibsen sykehus, som leverte inn anmeldelse sammen med Helsetilsynet i Telemark.